back to top
szombat, május 25, 2024

Bowman még idén visszatér, változások az RCR-nál – NASCAR hírmorzsák

Dátum:

Megosztás:

Nagyon jó hír a NASCAR világából: Alex Bowman, a Hendrick Motorsports 48-as autójának versenyzője már Phoenixben visszatér.

  • Alex Bowman megkapta az orvosi engedélyt, hogy újra versenyezhessen a NASCAR Cup Series-ben, és jövő hétvégén újra csatlakozik a Hendrick Motorsports csapatához a Phoenix Raceway-en megrendezésre kerülő szezonzárón. „Nagyon izgatott vagyok, hogy Phoenixben visszatérhetek” – mondta Bowman twitteren. „Még egyszer utoljára versenyezhetek Greg Ives csapatfőnökömnek. Köszönöm a csapatomnak, az orvosaimnak és mindenkinek, aki támogatott a gyógyulási folyamatomban.
  • A Richard Childress Racing Keith Roddent szerződtette Austin Dillon csapatfőnökének a NASCAR Cup Series-ben a következő szezontól. Rodden Justin Alexandert váltja, aki a múlt hónapban jelentette be távozási szándékát a 3-as rajtszámú csapat éléről.
  • Austin Hill a következő szezonban hat alkalommal indulhat majd a NASCAR Cup Seriesben a Beard Motorsport 62-es rajtszámú autójával. Hill első versenye a csapatnál egy kvalifikációs kísérlet lesz a Daytona 500-ra. Mivel a csapatnak nincs charter joga, ezért Hillnek vagy az időmérős sebessége alapján kell bejutnia majd, vagy a dueleken kell beversenyeznie magát.
  • Brandon Jonesnak győzelemre van szüksége szombaton Martinsville-ben ahhoz, hogy esélye legyen a NASCAR Xfinity Series 2022-es bajnoki címéért harcolni az utolsó, Phoenix-i versenyen, és minden adott ahhoz, hogy így tegyen majd, hiszen pole-ból indulhat majd a széria szombati, Martinsville-i futamán. A top 5-be még Sheldon Creed, Sammy Smith, Ty Gibbs és a már korábban bejutását kiharcoló Noah Gragson fért be.