vasárnap, április 21, 2024

Elkezdődtek a szabadedzések Road Atlantában, de vajon lesz futam?

Dátum:

Megosztás:

A Cadillac autói uralták a Petit Le Mans első edzéseit Road Atlantában, de vajon hatással lesz-e a hurrikán a versenyre.

- Reklám -

Bár az Ian névre hallgató hurrikán már partot ért, és óriási pusztítást végzett Floridában, mégis új erőre kaphat, és harmadszor is partot érhet, immáron Dél-Karolina partjainál.

- Reklám -

A hurrikán nagyon széles, és nagyon lassan halad, és a Dél-Karolinával szomszédos Georgia államot – ahol a Road Atlanta pálya található – valószínűleg el fogja kapni a vihar, csak az a kérdés, mekkora erővel.

Az eredeti hétvégi menetrend továbbra is áll, a Motul Petit Le Mans a tervek szerint szombaton lesz. A Nemzeti Hurrikán Központ szerint az Ian hurrikán szerdán 4-es kategóriájú viharként érte el Florida délnyugati részét, Dél-Karolinába pedig 1-es kategóriájú hurrikánként csaphat le.

- Reklám -

A Racer jelentése alapján a jelenlegi előrejelzések szerint a hurrikán középpontja szombaton a kora reggeli órákban halad el a Road Atlantától keletre, Dél-Karolina felett.

Egyelőre azonban gyönyörű időjárásban kezdődtek meg a szabadedzések a Petit Le Mans helyszínén.

A DPi kategóriában Chip Ganassi Racing 02-es Cadillacje diktálta a tempót a Petit Le Mans nyitóedzésén a Meyer Shank Racing Acuráját megelőzve. Riválisuk, a listavezető Wayne Taylor Racing csak a 6. lett.

A második edzésen már a 01-es Caddy vette át a stafétabotot Sebastien Bourdais vezetésével, a Meyer Shank Racing Acurája pedig ismét második lett.

Az LMP2 osztályban Juan Pablo Montoya és fia, Sebastian Montoya csapata kopírozta le Meyer Shankéket, ők is kétszer lettek másodikok, előttük az első edzésen 8-as Tower Motorsport autó végzett, a másodikon pedig a 18-as Era Motorsport.

A GT-k között egyelőre dominált a Vasser Sullivan 14-es rajtszámú Lexusa, mely mindkét edzést megnyerte. A mezőny azonban szoros lehet szombaton, hiszen mind a 9-es Porsche, mind a 62-es Ferrari, mind a 3-as Corvette, mind pedig a 25-ös BMW közel volt a 14-es autóhoz.

1. edzés végeredménye
2. edzés végeredménye