back to top
kedd, május 21, 2024

„Ki****ott jó móka” vezetni a Cadillac LMDh-ját

Dátum:

Megosztás:

Újabb dicséretet kapott a Cadillac fejlesztői csapata, miután a pilóták újabb, háromnapos teszten vezethették az LMDh autót.

- Reklám -

Az új konstrukció második tesztje volt ez, a Petit Le Mans helyszínén, a Road Atlantán, melyen Pipo Derani is csatlakozott a csapathoz.

- Reklám -

„Az, hogy a program és a hibrid technológia fejlesztésének része lehetek, fantasztikus számomra pilótaként.” jelentette ki a DPi kategória címvédője.

„Eddig sikeres voltam a DPi-ben, most pedig várom, mit hoz a jövő. Az autó elég jó, erős alapokról indulunk, és onnan még csak javítani fogunk rajta.

- Reklám -

A versenyző számára rögtön kiderül, hogy sikerül jó autót faragni belőle, vagy szenvedés lesz a vége. Az eddigi kis idő, amit a volán mögött töltöttem, ígéretes volt. Mosolyogni ad okot, és motivál, hogy keményen dolgozzunk.”

Earl Bamber, korábbi WEC kategória bajnok és Le Mans-i győztes kicsit szabadosabban nyilatkozott a Cadillac teljesítményéről:

„Az első teszt nagyon sikeres volt Sebringben, a GM-nél pedig a rövid idő alatt is fel tudták dolgozni az adatokat, hogy nagy lépéseket tegyünk meg most, úgy általánosan. Sokat tanulunk a motorról és a hibrid rendszerről, ami mindenkinek új. Az erőforrásra és a Dallara kasztnijára ugyanez vonatkozik.

Az autót ki****ott jó vezetni. Most csak több kilométer kell, úgyhogy elfoglaltak leszünk a tesztekkel, mert kulcsfontosságúak a projekt számára. Mindenki 2023-ra koncentrál.”

A Sportscar365 már úgy értesült, hogy a következő – közös – gyakorlásra jövő hétvégén, Daytonában kerül majd sor a Porschéval és az Acurával közösen. Utána következnek az IMSA tesztjei október elején Road Atlantán, illetve decemberben Daytonában, egy hónappal a 24 órás előtt.