back to top
szerda, május 29, 2024

Blaney autója már megint a verseny végére fogyott el

Dátum:

Megosztás:

A Richmond Raceway-en az első 128 körben minden jel arra mutatott, hogy Ryan Blaney-nek van a legjobb autója a mezőnyben.

- Reklám -

Aztán úgy tűnt, hogy William Byron napja jön el. Végül egyikük sem nyerte meg a versenyt, de Blaney a folyamatosan lassuló 12-es Team Penske Ford Mustanggal csak a hetedik helyen ért célba.

- Reklám -

Kemény volt” – mondta Blaney, miután kimászott az autójából. „Volt egy maroknyi autó, amelyik elég jól át tudott futni a lekörözött forgalomban. Nem voltunk igazán jók a mezőnyben.

Érdekes ez a kijelentés Ryan Blaney-től, hiszen riválisa, Kyle Larson is hasonló dolgokra panaszkodott a futam után.

- Reklám -

Ettől függetlenül jó dolog megnyerni egy szakaszt és itt egy top 10-es helyezést szerezni. Összességében nem volt rossz nap. Persze frusztráló mert az elején annyira jó volt az autónk.

Szerettem volna jobb eredményt elérni a végén, de nem panaszkodhatok túlságosan

Ez nem csak egy jó futam volt Richmondban; Blaney számára ez karrierje legjobbja volt. A Penske versenyzője javuló tendenciát mutat Richmondban, miután az első kilenc indulásán soha nem került be a legjobb 15-be. Az elmúlt három versenyen azonban a 11., a 10. és a 7. helyezést érte el.

A szombati nap Blaney harmadik pole pozícióját is megszerezte a szezonban. Ez volt egyben a második egymást követő versenye, amelyen a mezőny elejéről rajtolhatott, miután a múlt héten a Circuit of the Americas pályán megszerezte a pole-t.

Blaney vs. Chastain

A 12-es rajtszámú autó pilótája a verseny korábbi szakaszában többször is összetűzésbe került Ross Chastainnel.

A 3-as kanyarban belül voltam mellette, és valahogy megcsúszott az autóm, de nem értem hozzá” – mondta Blaney. „Aztán az 1-es kanyarban megtolt hátulról, és emiatt felcsúsztam a pálya felső részére. Így a következő újraindításnál visszaadtam a kölcsönt.

Blaney ezután nehezen tudta áthámozni magát a mezőnyön, az autója pedig egyre inkább elhalványult, ahogy a délután előrehaladt és a nap kezdett lenyugodni. Végül a hetedik hely volt a legjobb, amire képes volt.

Ahogy változott a pálya, úgy lett egyre gyengébb a teljesítményünk. Azt hiszem, hogy egy kicsit jobbak voltunk, amikor melegebb volt és sütött a nap.

Az is lehet, hogy nem jó irányban változtattunk az autó beállításain a futam közben. Nehéz megmondani, csak vissza kell nézni, és megnézni, mit csinálhattál volna jobban.

Blaney és Chase Elliott jelenleg holtversenyben vezetik a pontversenyt, de egyikük snem szerzett még győzelmet 2022-ben.