back to top
vasárnap, június 23, 2024

Az utolsó körben dadogott le a motorja, így bukta el az első helyet

Dátum:

Megosztás:

Óriási stratégia harc jellemezte a Truck Series kansasi versenyét, ahol Carson Hocevar az utolsó körig vezetett, és végül szívszorítóan veszített.

- Reklám -

A Niece Motorsports és a veterán Phil Gould csapatfőnök „mindent beleadott”, hogy a versenyen gyenge tempót autózó Carson Hocevart olyan helyzetbe hozza, ami a győzelmet – és a rájátszásba jutást eredményezze. Hocevar ellenfeleivel ellentétben nem jött be a boxba és próbálta kispórolni a megfelelő üzemanyag mennyiséget, hogy így nyerjen.

- Reklám -

Végül nem jött össze. Épphogy. A stratégiai döntés jobban bevált, mint azt a legtöbben gondolták, a 19 éves versenyző egészen a verseny utolsó körének első kanyarjáig vezette a futamot, amikor a verseny nagy részében domináló John Hunter Nemechek elment a 42-es rajtszámú autó mellett belülről.

Nemechek 31 körrel a vége előtt állt ki a boxba, és több mint 20 másodperces hátránya volt Hocevarhoz képest és a verseny végéig egy másodperccel gyorsabb köröket futott, mint riválisa.

- Reklám -

A hatalmas mennyiségű lekörözött forgalom és némi gumikopás miatt Nemechek győzelemért folytatott hajszája nem tűnt realisztikusnak a verseny utolsó köreiben, amíg a 4-es rajtszámú Toyota Tundra ki nem tudott törni a forgalomból.

Nemechek közel két másodperces előnnyel szerezte meg a győzelmet Hocevar előtt, akinek a verseny utolsó körében kezdett elfogyni az üzemanyaga, de így is kitartott, és megszerezte pályafutása negyedik második helyét.

Sajnos, mivel az utolsó körben megelőzték, Carson Hocevarnak nem volt elég pontja ahhoz, hogy továbbjusson a rájátszás következő körébe, így kiesett a bajnoki címért folytatott harcból.

Nem találok szavakat” – mondta a csalódott Hocevar. „Nem tudom, hogyan kell ezeket a szituációkat kezelni. Annyiszor voltam már közel a győzelemhez, de úgy látszik hozzá kell szoknom. Szerintem a saját esküvőmön is koszorúslány leszek.

Azt hittem, hogy túl sokat spóroltam, mehettem volna keményebben is, és építhettem volna egy rést. A [3-as kanyarban] a fehér zászlóhoz érve elkezdett ledadogni a motor, és akkor már tudtam, hogy vége…