back to top
hétfő, július 22, 2024

Az F1 mellett vághatja nagy fába a fejszéjét az Andretti

Dátum:

Megosztás:

Az Andretti számos sorozatban van jelen a több kontinensen is, és jelenleg az F1 ajtaján kopogtat. Nemrég egy új feltételezés látott napvilágot, miszerint egy teljesen más szakágban is kipróbálnák magukat.

Az F1-be nem, egy másik kategóriába viszont terjeszkedik az Andretti

- Reklám -

- Reklám -

A jövő héten dől el, hogy elfogadják-e az Andretti jelentkezését az F1-be, most azonban egy másik sorozat iránt fejezték ki érdeklődésüket. Amellett, hogy idén már felvásárolták a Wayne Taylor Racinget – így akár nemsokára Le Mans-ban is indulhatnak az IMSA mellett – már jelezték, hogy az F1 nevelőszériáiban is indítanának csapatokat, amennyiben felvételt nyernek a királykategóriába.

Az Andretti F1-en túlmutató tervekkel rendelkezik

- Reklám -

Mindezt amellett, hogy Amerika mellett Ausztráliában (Supercars) és több, világszintű bajnokságban (Formula E) és még másik szakágban (Extreme E) is működtetnek csapatot.

A SportsBusinessJournal állítása szerint pedig már tárgyalásokat kezdtek arról, hogy az elkövetkező pár évben a NASCAR mezőnyét is erősíthessék.

Ennek két módja is lehet, vagy az indulási jogot veszik meg, és saját csapattal indulnak; vagy betársulnak egy másik alakulathoz.

A család már így is beírta magát a NASCAR történelembe, ugyanis Mario lett az 1967-es Daytona 500 győztese, amikor a 60-as évek végén minden évben néhány versenyt ott is teljesített.

Mario Andretti unokája gyári üléshez juthat