kedd, április 23, 2024

„Tudom, furán hangzik”, de a hétszeres bajnok az előzésben volt kiemelkedően jó

Dátum:

Megosztás:

Néhány verseny erejéig visszatér a NASCAR csúcskategóriájába, a Cup Series-be a sorozat történetében a (holtversenyben) legtöbb, szám szerint hét bajnoki címet begyűjtő pilóta, Jimmie Johnson. Korábbi vezető szerelője, Chad Knaus beszélt arról, mit látott benne a legjobbnak.

- Reklám -

Jimmie Johnson először 2006-ban, utoljára 2016-ban nyerte meg a NASCAR első számú ligáját, és idén néhány versenyen újra rajthoz áll a sorozatban, miután az előző két esztendőt az IndyCar-ban töltötte. Közben társtulajdonosként is érdekelt lesz a Legacy Motor Club-ra átkeresztelt Petty GMS Motorsports csapatban, aminek a színeiben rajthoz áll.

Richard Petty inspirálhatja Jimmie Johnson új rajtszámát

- Reklám -

Senki se lepődjön meg, ha nyer. Nagyon jó pilóta” – mondta a a RACER-nek Knaus, a korábbi vezető szerelője. Elárulta, hogy szerinte mely tulajdonságai emelték ki a mezőnyből Johnsont.

- Reklám -

Nem mindig mi voltunk a legjobbak az edzéseken, az időmérőn, de a futamokon mindenki másnál erősebb volt, mint akikkel valaha együtt dolgoztam – jelentette ki. – Tudom, furán hangzik, de kiválóan tudott előzni, ebben volt kiemelkedően jó.

Sokan képesek gyorsan vezetni egy versenyautót, de ő tudta, hogyan előzzön meg másokat. Ez egy külön művészet.

De nem csak ezt látta különlegesnek: a fiatal Johnson a közös munka elején nagyon hamar bevágódott nála. „Lenyűgözött, hogy amikor együtt áttekintettük az adatokat, mennyire részletesen ki tudta elemezni az autó viselkedését a versenypálya különböző pontjain. Sokkal jobban csinálta, mint egy csomó pilóta valaha” – tette hozzá Knaus.