vasárnap, április 21, 2024

A hosszútávú versenyzésből érkezik Andretti újabb versenyzője?

Dátum:

Megosztás:

Az Andretti Autosport és a Wayne Taylor Racing az idei évtől szövetkezve indul az amerikai IMSA sportautó bajnokság legerősebb kategóriájában, és a híres csapatfőnök a bajnok pilóta teljesítményét látva úgy döntött, tesztlehetőséget fog adni neki egy IndyCar-autóban.

- Reklám -

Hogy ez mikor lesz, az még nem eldöntött, mindenesetre a 33 éves Ricky Taylor számára ez szép dicséret, és nem elképzelhetetlen, hogy valamikor bemutatkozzon a legrangosabb amerikai formaautós sorozatban. Taylor 2017-ben és 2020-ban megnyerte az IMSA legerősebb kategóriáját, és a hétvégén is rajthoz áll a daytonai 24 órás viadalon apja és Andretti összeolvadt istállójában, egysége a 3. helyről fog indulni.

- Reklám -

Rajta van a radarunkon. Reméljük, minél előbb autóba ültethetjük, aztán meglátjuk, hogyan teljesít” – idézte Michael Andrettit a RACER az IndyCar-os tesztelés kapcsán.

Taylor néhány éve már tesztelt IndyCar-autót és a Penske nagyon meg volt elégedve vele, valamint más csapatok is érdeklődtek hasonló tesztlehetőség biztosítása iránt.

- Reklám -

A két egységből összeolvadó istállónál az a terv, hogy az egész működés Andrettiék felügyelete alá kerüljön a 2025-ben átadni tervezett új főhadiszállásról. A pletykák szerint jövőre csatlakozhat az IMSA-csapathoz Ricky öccse, Jordan is, amikor már két autót fognak indítani a bajnokságban.

Michael, amikor megérkezett, azt mondta, hogy mindkét fiam akarják – közölte Wayne Taylor. – A srácok azt mondták, tetszik nekik, hogy az Andretti név lesz az autón, mert akkor Michael-lel kell tárgyalniuk, és nem veled, apa!

Ricky Taylor szerint újra kell tanulni a versenyautókat