back to top
vasárnap, június 16, 2024

Ajándék ötletek karácsonyra – nem csak NASCAR-rajongóknak

Dátum:

Megosztás:

Közeleg a karácsony, és vele a lehető legjobb ajándék megtalálásának problémája is. Most ebben a kérdésben próbálunk olvasóink segítségére lenni azzal, hogy összeszedtünk pár olyan dolgot, amelyekkel szerintünk könnyedén örömet lehetne szerezni egy NASCAR-rajongónak. 

- Reklám -

1. Élményvezetés

Sajnos NASCAR-autó élményvezetésére nem, de az azok alapjául szolgáló Chevrolet Camaro és Ford Mustang kipróbálására Magyarországon több helyszínen, illetve cégen keresztül is lehetőség van. Egy (nem teljes körű) kutatás során előbbi modell esetében ezt, utóbbinál pedig ezt a lehetőséget találtuk a legolcsóbbnak.

Bemutatkozik a Ford Mustang Dark Horse, amelyet jövőre a NASCAR-ban is láthatunk

- Reklám -

2. EuroNASCAR-futam

A NASCAR Whelen Euro Series 2024-es versenynaptárában két érdekes futamot is találhatnak a magyar szurkolók. Az augusztus 30-i hétvégén a sorozat – amelynek az idei szezonzárójáról ebben a cikkünkben írtunk – a csehországi Mostban szerepel majd, a kamion Európa-bajnokság vendégeként. Ennek megfelelően az EuroNASCAR-pilótákon kívül az ETRC-ben versenyző, a mostani idényben ötödik bajnoki címét szerző Kiss Norbit is megnézhetik az ide látogatók. Jegyvásárlásra ezen az oldalon van lehetőség, egy felnőtt körülbelül 15 000 forintnak megfelelő cseh koronáért válthat belépőt a szombati és vasárnapi programra, a többi jegykategóriáról angol nyelven itt találhatnak további információt.

- Reklám -

A másik általunk kiemelt futamra június végén a hollandiai Raceway Venray-en fog sor kerülni, ahová hosszú idő után tér vissza a sorozat. Ennek a fordulónak a különlegességét az adja, hogy ez lesz a szezon egyetlen oválversenye. A jegyárusítás viszont ide még sajnos nem kezdődött meg, de ebben az esetben a (közös) utazás ígérete is „betehető” a fa alá.

5 év után először újra lesz NASCAR-oválverseny Európában!

3. Lego Next Gen NASCAR-versenyautó

Az építgetést kedvelő szurkolóknak tökéletes ajándék lehet egy Lego NASCAR-autó. A Toyota és a Ford szimpatizánsainak rossz hír, hogy kizárólag a Chevrolet Camaro ZL1 létezik ebben a formában, utóbbi márka hívei a Mustang Shelby GT500 és a Ford GT modelljeivel vigasztalódhatnak. A Lego hivatalos oldalán jelenleg 19 990 forintért lehet megvenni a Camarót, azonban máshol kevesebb mint 16 000 forintért megtalálható.

4. NASCAR témájú ajándéktárgyak

A széria honlapján található áruházban a ruháktól kezdve, az autós kiegészítőkön keresztül egészen a poharakig számos kategóriában lehet ajándékot találni. A tájékoztató alapján négy és tíz munkanap közötti intervallumra van szükség ahhoz, hogy a rendelés eljusson Magyarországra. Fontos tudni, hogy a 150 eurónál kisebb ár esetén az áfa, ennél nagyobb esetén pedig az áfa és a vám is hozzáadódik a kifizetendő összeghez (erről további információkat a NAV oldalán találhatnak).

5. NASCAR témájú könyvek

Számos könyvet lehet találni a sorozattal kapcsolatban, mi ezek most közül hármat emeltünk ki. A regények kedvelőinek Kucsora Zsolt Eclipse – Rémálom a NASCAR-on című művét javasoljuk. Fontos tudni, hogy a könyvet – amelyről itt olvashatnak el egy bővebb ajánlót – szigorúan 18 éven felülieknek ajánlott, ezt a szókimondó szövegen kívül az egyesek számára felkavaró jelenetek is indokolttá teszik. A művet jelenleg 3290 forintért lehet itt megvásárolni.

A tárgyilagosabb könyvek iránt érdeklődőknek a The Physics of NASCAR (Diandra Leslie-Pelecky, Ray Everham) és a 100 Things NASCAR Fans Should Know & Do Before They Die (Mike Hembree) című, angol nyelven elérhető műveket ajánljuk a figyelmébe. Sajnos ezek karácsonyig már nem érkeznek meg, de egy jó ajándék késve is kifejti ugyanazt a hatást.

+ 1. Motorsport esemény Magyarországon

Szeretettel ajánljuk olvasóink figyelmébe alábbi rendezvényünket.

A Superenduro GP of Hungary a régió legnagyobb zártterű motorversenye, amelyre 2024. február 3-án fog sor kerülni az MVM Dome-ban. A kilátogatók a sportág legjobbjainak, köztük három magyarnak, a Prestige kategóriában induló Zsigovits Norbertnek és Szőke Márknak, illetve a Junior-világbajnokságon résztvevő Liszka Rolandnak is szurkolhatnak. Az eseményről és a szakágról további információkat a linken keresztül találnak, jegyeket pedig ezen az oldalon vásárolhatnak.