szombat, április 20, 2024

5 év után először újra lesz NASCAR-oválverseny Európában!

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR oválpályás futamot rendez majd Európában, miután a Whelen Euro Series visszatér egyik korábbi versenyhelyszínére.

- Reklám -

Bejelentette 2024-es versenynaptárát a NASCAR Whelen Euro Series, amiben egy elég fontos pálya is szerepel. 2019 óta először rendeznek majd versenyt a hollandiai Raceway Venray-en, méghozzá a félmérföldes oválon.

- Reklám -

Talán nem meglepő, hogy ez lesz a NASCAR egyetlen oválversenye Amerikán kívül.

„A NASCAR Whelen Euro Series 2024-es naptára a legjobb a sorozat történetében. Mindegyik helyszín a saját identitását teszi hozzá egy hivatalos NASCAR bajnoksághoz, és sajátos élménnyel látja el a szurkolókat, a pilótákat és a csapatokat is” jelentette ki Jerome Galpin, a sorozat elnöke a motorsport.com-nak.

- Reklám -

„Nem tudjuk eléggé megköszönni a pályáknak, mindegyikük arra törekszik, hogy nagyszerű fesztivált rendezzen, amivel több tízezer embert szórakoztatnak majd. A 2024-es szezon fontos lesz a NASCAR európai fejlődése szempontjából.”

Jövőre ugyanis az EuroNASCAR-nak is lesz rájátszása, méghozzá Oscherleben és Zolder lesznek a versenyhelyszínek. A duplapontos elődöntőt követően Belgiumban a szokásos kettő helyett négy futam vár majd a pilótákra, úgy dől el a bajnoki cím sorsa.

Az egyetlen helyszín, ami nem tér vissza a tavalyi szezonhoz képest a horvát Grobnik, ahol idén a szezonzáró All-Star verseny rendezik majd. A hozzánk legközelebbi versenyre, így a csehországi Mostban kerül majd sor.

# Dátum Pálya
teszt 04.11. 🇪🇸 Circuit Ricardo Tormo
1. 04.14. 🇪🇸 Circuit Ricardo Tormo
2. 05.19. 🇮🇹 Autodromo Vallelunga
3. 06.09. 🇬🇧 Brands Hatch (Indy)
4. 06.30. 🇳🇱 Raceway Venray
5. 09.01. 🇨🇿 Autodrom Most
6. 09.22. 🇩🇪 Motorsport Arena Oschersleben
7. 10.13. 🇧🇪 Circuit Zolder