back to top
péntek, június 21, 2024

A Toyota is új NASCAR-modellel rukkol elő 2024-re!

Dátum:

Megosztás:

A Ford után a Toyota is bejelentette, hogy új karosszériával kezdik majd meg a Next Gen-éra harmadik szezonját.

- Reklám -

A NASCAR Cup Series három márkájából kettő is újítással készül a 2024-es szezonra. A sorból egyelőre a Chevrolet marad ki, miután a Ford bemutatta a Mustang Dark Horse-t, a Toyota pedig előrukkolt a Camry ráncfelvarráson átesett verziójával.

Új Mustang debütál jövőre a NASCAR-ban

- Reklám -

Az eddigi típus a TRD megjelölést kapta, amit leváltva a karosszéria hivatalosan Toyota Camry XSE Next Gen névre hallgat majd.

- Reklám -

Az első lökhárító és a motorháztető mellett az autó hátsó részét is átdolgozták. Emellett az egyik leglátványosabb változás a vékony első lámpák felfestése lett, amivel a Cup Series-autó még jobban hasonlítani fog az USA-ban jövőre piacra kerülő utcai modellhez.

„A 2024-es Camry XSE jól kiemeli a részletekre való törekvést, ami az utcai verzióban is megjelenik. Már izgatottan várjuk, hogy a versenypályára vigyük az autót, és folytassuk a sikereket az elkövetkező években” emelte ki Paul Doleshal, a Toyota Motor North America csoportvezetője a motorsport.com-nak.

„Rengeteg munkát fektettük bele a fejlesztésbe, és köszönjük a TRD-nek [Toyota Racing Development] és a Calty Design-nak az erőfeszítést, amivel ezt az autó létrehozták a partnercsapatainknak.”

Idén a japán márka képviseltette magát a Cup Seriesben a legkevesebb autóval, ennek ellenére a rájátszás résztvevői között nem voltak sokkal kevesebben. Jövőre azonban a Legacy Motor Club két teljes szezonos csapata is csatlakozni fog a Toyota flottájához, így már nyolcan lesznek márkatársak a mezőnyben a Chevrolet és a Ford 14-14 autójával szemben.