back to top
hétfő, május 20, 2024

Új Mustang debütál jövőre a NASCAR-ban

Dátum:

Megosztás:

Lecseréli eddigi Next Gen modelljét a Ford, és a Mustang egy új, tavaly bemutatott variánsára cseréli majd a 2024-es szezontól kezdve.

NASCAR-legendával volán mögött mutatkozik be a versenytársak ellen az új Mustang

- Reklám -

- Reklám -

Ugyan a NASCAR szabálykönyve nem enged sokat változtatni az autók kinézetén, a Ford mégis úgy döntött, most egy új típust, a Mustang Dark Horse-t fogja népszerűsíteni a Cup Series révén.

„Fontos döntés volt, hogy a Cup autót korszerűsítsük egy hetedik generációs Mustanggal. Nem volt kérdés, hogy megtesszük majd ezt, de nem tudtuk eldönteni, hogy a Mustang GT vagy a Dark Horse kerüljön előtérbe” – magyarázza Mark Rushbrook, a Ford Performance Motorsports globális igazgatója az NBC Sports-nak.

- Reklám -

„Két éve született meg a döntés, és azóta végeztük el az igazi munkát. Másfél év alatt készült el a konstrukció, amin a design stúdió mellett az aerodinamikai csapat is dolgozott. Ők biztosították, hogy az új autó hasonlítson a gyönyörű Mustang Dark Horse-ra, de ugyanakkor versenyképes legyen a NASCAR Cup Seriesben és képes legyen futamokat és bajnokságokat nyerni.”

Az új autó majd jövő februárban, a Los Angeles-i gálaversenyen mutatkozik majd be először élesben is. a Ford egyetlen megmaradt bajnokesélyese, Ryan Blaney így reagált a hírre:

„Már alig várom, hogy a pályára guruljon, és vezethessem jövőre a Coliseumban. Remélhetőleg én leszek az, aki megszerzi vele az első győzelmet, az elég király lenne.”