back to top
péntek, június 21, 2024

Az Acura rögtön éjszakai teszttel nyitotta LMDh programját

Dátum:

Megosztás:

A bejáratás után Magny-Cours-ban két napig tesztelték az Acura LMDh autóját, amivel jövőre az IMSA új kategóriájában, a GTP-ben indulnak majd.

- Reklám -

A nappali és éjszakai teszten Ricky Taylor, a Wayne Taylor Racing pilótája, valamint a Honda Performance Development mérnöke és versenyzője, Matt McMurry vezettek.

- Reklám -

„Persze még korai messzemenő következtetéseket levonni. Annyit mondanék, hogy elégedettek vagyunk mind a Paul Ricard-i bejáratással, mind az azt követő két nappal. Ráadásul mindkét nap estébe menően is a pályán voltunk.” – ismertette David Salters, a HPD elnöke és technikai vezetője.

- Reklám -

„A csapatunkban mindenki, az Oreca, a HPD, a Wayne Taylor és a Meyer Shank részéről is rendkívül jól működött együtt a készülődés és az etapok során. De mostantól kezdődik a munka igazán nehéz része.”

Az Acura ARX-06 első éles bevetésére nagy valószínűséggel a jövő évi Daytonai 24 óráson kerül majd sor. Amennyiben azonban jól haladnak a teszteléssel, az idei Endurance Világbajnokság (WEC) egyik hátralévő futamán is indulhatnak.