szombat, szeptember 30, 2023

A Penske fejese először ellenezte Austin Cindric versenyzői karrierjét

Dátum:

Megosztás:

Meglepő lehetett édesapja reakciója, amikor Austin Cindric bevallotta versenyzői ambícióit. Bár ahogy elmondta, nem volt ideális.

- Advertisement -

Cindric olyan családból származik, amelynek a vérében van az autóversenyzés. Anyai ágon nagyapja, Jim Trueman IndyCar csapattulajdonos volt, apai nagyapja, Carl Cindric korábban motorokat épített, míg édesapja, Tim Cindric a Team Penske régóta pozícióban lévő elnöke.

- Advertisement -

Amikor azonban a Penske versenyzője elmondta apjának, hogy milyen utat szeretne bejárni, apja nem éppen repdesett az ötlettől.

Austin Cindric a Dale Jr. Download egyik nemrég megjelent epizódjában felidézte azt, amikor először avatta be szüleit abba, hogy autóversenyző szeretne lenni.

- Advertisement -

Egy este, kilencéves koromban besétáltam a szüleim hálószobájába. Elég furcsán fogalmaztam, és fogalmam sem volt, hogy miért tettem, de azt mondtam: ‘Szeretnék egy életbevágó beszélgetést folytatni’.

A szüleim azt kérdezték: ‘Miről van szó?’ Én meg: ‘Autóversenyző akarok lenni. Mindig is az akartam lenni, meg akarom próbálni, meg akarom csinálni‘ – folytatta a fiatal sofőr. „Erre apám rögtön azt mondta: ‘Túl magas leszel’.

„‘És mi van Michael Waltrip-pel? Mi van Justin Wilsonnal?’ Visszavágtam neki ezzel a kettővel, és ő csak annyit mondott: ‘Oké’.

Az ESPN-nek adott interjújában apja, Tim Cindric arról beszélt, hogy milyen tanácsokat adott fiának a pályaválasztással kapcsolatban.

Mindig azt mondtam neki, hogy soha nem fogjuk kihasználni azt, amit a szüleid elértek” – mondta a Penske elnöke. „Talán 10 éves lehetett, és az autóversenyzés tényleg nem az a szakma volt, amit neki szántam.

Mondtam neki, amikor középiskolás volt, hogy addig tudtunk neki segíteni, de főiskolára kell majd járnia, vagy ha versenyezni megy, akkor a saját útját kell megtalálnia a versenyzésben.

Tim Cindric ezen kommentárjai közvetlenül azután hangzottak el, hogy fia, Austin Cindric újoncként megnyerte a Daytona 500-at.

Egyértelmű, hogy Austin Cindric megtalálta a saját útját az autóversenyzésben, ami egy „életbevágó beszélgetéssel” kezdődött.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.