back to top
szombat, május 25, 2024

Harvey-t nem engedik az orvosok indulni, Ferrucci ugrik be a helyére

Dátum:

Megosztás:

Santino Ferrucci visszatér a Rahal Letterman Lanigan Racing 45-ös számú Hondájába, hogy helyettesítse Jack Harvey-t.

- Reklám -

Harvey nem ment át az IndyCar Series kognitív tesztjén- mely az agyrázkódások és agysérüléseket elkerülendő vizsgálat – miután a Texas Motor Speedway-en rendezett szombati utolsó edzésen keményen a falnak ütközött.

- Reklám -

Ferrucci, aki tavaly öt futamon vezette a 45-ös rajtszámú autót az RLL számára, szombaton a Texas Motor Speedwayen volt, így az esetek közrejátszásának köszönhetően be tud ugrani volt csapatához

Örülök, hogy Jacknek nincs komolyabb baja” – mondta Ferrucci a RACER-nek. „Boldog vagyok, hogy itt vagyok, és megpróbálok egy jó napot összehozni a Rahal Letterman Lanigan Racing számára.

- Reklám -

Az RLL csapat kénytelen volt egy új alvázt építeni az ütközésben tönkrement Dallara DW12-es helyett.

Az IndyCar megengedte a csapatnak, hogy hajnali fél egyig maradjanak a garázsban, hogy előrehaladjanak az építéssel, és a csapat visszatérésük után már keményen dolgozott, hogy befejezze a folyamatot.

A széria emellett külön engedélyt adott a csapatnak, hogy Ferrucci 10:15-kor – körülbelül 90 perccel a zöld zászló előtt – köröket róhasson az autóval, hogy a zöld zászló előtt visszarázódhasson az oválversenyzésbe.

Az IndyCar protokollja szerint minden versenyző gyorsulásmérőt visel, amely méri az incidens során fellépő g-erőket” – adta ki a sorozat egy közleményben.

Ezeket minden egyes incidens után teljes körűen kiértékelik, és ha a g-erők eredménye meghaladja a maximális küszöbértéket, a versenyzőknek orvosi vizsgálaton kell átesnie, mielőtt visszatérnek a versenyre.

A protokollt követve a 45-ös rajtszámú autó versenyzőjét, Jack Harvey-t ma reggel kivizsgálták, és nem kapta meg a versenyengedélyt. Harvey szorosan együttműködik az IndyCar orvosi csapatával a következő lépésekkel kapcsolatban.