vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIndyCarHarvey-t nem engedik az orvosok indulni, Ferrucci ugrik be a helyére

Harvey-t nem engedik az orvosok indulni, Ferrucci ugrik be a helyére

- Hirdetés -

Santino Ferrucci visszatér a Rahal Letterman Lanigan Racing 45-ös számú Hondájába, hogy helyettesítse Jack Harvey-t.

Harvey nem ment át az IndyCar Series kognitív tesztjén- mely az agyrázkódások és agysérüléseket elkerülendő vizsgálat – miután a Texas Motor Speedway-en rendezett szombati utolsó edzésen keményen a falnak ütközött.

- Hirdetés -

Ferrucci, aki tavaly öt futamon vezette a 45-ös rajtszámú autót az RLL számára, szombaton a Texas Motor Speedwayen volt, így az esetek közrejátszásának köszönhetően be tud ugrani volt csapatához

Örülök, hogy Jacknek nincs komolyabb baja” – mondta Ferrucci a RACER-nek. “Boldog vagyok, hogy itt vagyok, és megpróbálok egy jó napot összehozni a Rahal Letterman Lanigan Racing számára.

- Hirdetés -

Az RLL csapat kénytelen volt egy új alvázt építeni az ütközésben tönkrement Dallara DW12-es helyett.

Az IndyCar megengedte a csapatnak, hogy hajnali fél egyig maradjanak a garázsban, hogy előrehaladjanak az építéssel, és a csapat visszatérésük után már keményen dolgozott, hogy befejezze a folyamatot.

A széria emellett külön engedélyt adott a csapatnak, hogy Ferrucci 10:15-kor – körülbelül 90 perccel a zöld zászló előtt – köröket róhasson az autóval, hogy a zöld zászló előtt visszarázódhasson az oválversenyzésbe.

Az IndyCar protokollja szerint minden versenyző gyorsulásmérőt visel, amely méri az incidens során fellépő g-erőket” – adta ki a sorozat egy közleményben.

Ezeket minden egyes incidens után teljes körűen kiértékelik, és ha a g-erők eredménye meghaladja a maximális küszöbértéket, a versenyzőknek orvosi vizsgálaton kell átesnie, mielőtt visszatérnek a versenyre.

A protokollt követve a 45-ös rajtszámú autó versenyzőjét, Jack Harvey-t ma reggel kivizsgálták, és nem kapta meg a versenyengedélyt. Harvey szorosan együttműködik az IndyCar orvosi csapatával a következő lépésekkel kapcsolatban.

- Advertisement -
SourceRacer
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss