back to top
péntek, június 21, 2024

A NASCAR szívszorító gesztust tett Ukrajna felé

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR Ukrajna zászlajának színeivel világította be az austini pálya egyik legjellegzetesebb látványosságát, a híres tornyot.

- Reklám -

Az elmúlt néhány szezonban a NASCAR sokat fejlődött. És ez nem csak technológiai vagy sportbeli fejlődés, hanem a kultúra, a környezet, az értékek és maga a sport fejlődése is.

- Reklám -

Az Egyesült Államok első számú versenysorozata biztosítja, hogy mindenki tudja, hogy nem csak a gyors autókról és a szórakozásról szól.

Így nem meglepő, hogy a szezon első épített pályás versenye előtt a NASCAR fontos kérdésekre is reflektorfényt vet.

- Reklám -

A Circuit Of The Americas ikonikus tornyát az ukrán zászló kék és sárga színeiben világították meg, mivel a NASCAR a geopolitikai válság közepette szolidaritást vállalt az európai nemzettel.

A FOX-nak adott interjújában Igor Romanov, a NASCAR Whelen Euro Series-ben versenyző ukrán állampolgárságú versenyző háláját fejezte ki a csapattulajdonosoknak, a versenyzőknek és a NASCAR közösség többi tagjának, akik a segítségükre siettek.

Nagyon hálás vagyok a legendás Richard Childressnek a segítségéért. Továbbá a Hendrick Motorsportsnak, Ryan Blaney-nak, aki az ukrán zászlót rakta ki a lökhárítójára, valamint Stefan Parsonsnak és a BJ McLeod Motorsports csapatának az Ukraine Strong feliratú festésért” – mondta Romanov.

Mindezek a dolgok rendkívül fontosak a nemzetünk számára.

Romanov, aki a Cup Series futamainak közvetítőjeként is dolgozik hazájában, leírta, hogy „nagyon keményen” dolgozik azért, hogy népszerűsítse kedvenc sportját hazájában. „Büszke vagyok arra, hogy sok új rajongónk van itthon” – mondta.

Reméli, hogy egy nap ellátogathat az Egyesült Államokba, és élőben is megtapasztalhatja a Cup Series egyik futamát. Igor Romanovnak azonban jelenleg nagyobb prioritás van az életében.

Ez pedig az, hogy béke legyen az országában.