back to top
vasárnap, június 16, 2024

Van még Grosjean szerint az ováltempójukban

Dátum:

Megosztás:

Kiválóan szerepelt Romain Grosjean nemrég a texasi oválpályán futott kollektív teszten. A francia szerint nem ez a teteje.

- Reklám -

Bár Romain Grosjean versenyzett már tavaly Gateway-en, az egész szezon versenynaptára mellett, benne az összes oválpályával, csak idén kötelezte el magát. Ennek megfelelően tavaly ősszel teljesítette az Indy 500-as induláshoz is szükséges Rookie Orientation Programot, nemrég pedig már Texasban tesztelt.

- Reklám -

A hét elején a mezőny egy része ott volt Texasban Grosjean mellett, akik közül a francia ki tudott emelkedni. Abban az összevetésben, amely azt vizsgálja, milyen köröket futnak szélárnyékozás nélkül, Grosjean konkrétan a leggyorsabb kört futotta. Viszont úgy véli, még nem aknázták ki teljesen az autóban rejlő lehetőségeket.

Elfoglaltak voltunk a teszt során, de végül sikerült mindent megcsinálnunk” – összegez Grosjean. „Egész jó volt a hőmérséklet, tudtunk menni bolyban is, minden oké volt. Érdekes volt, amikor az autó eleje elég sok volt a nap elején. Meg aztán ehhez képest pláne az, hogy mi történik az autóval, ha ezt egy kicsit megbolygatjuk. Kipróbáltunk több dolgot, és azt már biztosan tudjuk, mi az az irány, amerre NEM akarunk menni!

- Reklám -

Grosjean szerint sikerült oválypályákhoz finomhangolni az érzékeit, ami neki jókora újdonság volt. „Érezni tudom most már, mi az, amikor nem tapad úgy az autó például. Sok dolgot kell megérteni, miért lassabb két padlógázas kör közül az egyik, de jól haladok ezzel is.

Grosjeannal kipróbáltak egy jobbra rögzített kormányt – ellentétben a legtöbb oválújonccal, főleg azokkal, akik mondjuk Európából jönnek. „Igen, és úgy néz ki, szeretem is. Kipróbáltuk, hogy milyen az, amikor harcolnom kell vele az egyenesben. Ilyenkor ugye olyan, mintha folyamatosan jobbra akarna fordulni egyenesben is. A kanyarban pedig ígyx van központi pozícióban.