back to top
péntek, június 21, 2024

A NASCAR erős kézzel csapott le Corey Lajoie csapatára

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR a Spire Motorsports 7-es rajtszámú Cup Series csapatának három tagját felfüggesztette a következő négy futamra.

- Reklám -

Mivel Corey LaJoie Spire Motorsports Chevrolet-jéről leszakadt egy kerék a vasárnapi Phoenix Raceway-en rendezett versenyen, a NASCAR felfüggesztette Ryan Parks csapatfőnököt a következő négy versenyre.

- Reklám -

Blaine Anderson és Allen Holman csapattagokat szintén eltiltották a következő négy futamra.

A vasárnapi 312 körös Phoenix-i verseny a 46. körében LaJoie jobb első kereke leszakadt, és a falnak csapódott, ami miatt sárga zászlót kellett lengetni a pályán.

- Reklám -

A kereket az autóhoz rögzítő egyetlen középső rögzítő anyát az eset után a pályán találták meg.

A SiriusXM NASCAR Radio keddi adásában LaJoie megjegyezte, hogy nem ért egyet azzal, ahogyan a szabályt alkalmazza a széria.

„A szabályt azért hozták, hogy a crew chief-ek ne mondják a kerékcseréknél, hogy engedjék ki három szoros kerékanyával a versenyzőket, mert így egy másodperccel gyorsabb a boxkiállás” – mondta LaJoie.

„Most pedig négy futamra felfüggesztenek egy csapatfőnököt azért, mert a kereket cserélő srác azt hiszi, elég szoros az anya.”

Ryan Sparks nem akarja, hogy az autónkat egy meglazult kerék anyával küldjük ki a pályára, és emiatt beleálljunk a kerítésbe, és az utolsó helyen végezzünk, ráadásul egy egész autót is leírjuk.

A büntetést szinte már azelőtt kiosztják, hogy a NASCAR egyáltalán kiosztaná a büntetést” – tette hozzá Corey LaJoie.

LaJoie esete nem példa nélküli, hiszen korábban már a daytonai verseny után a Kaulig 31-es, és a The Money Team 50-es autójának crew chiefjét, valamint mindkét csapat két-két csapattagját eltiltották a NASCAR Cup Series következő négy versenyétől.

A NASCAR idén nagyon komolyan veszi a kihágásokat, a múlt hétvégi Phoenix-i versenyen például 9 autót büntettek meg a verseny előtti ellenőrzések után.