back to top
vasárnap, május 19, 2024

Kyle Busch őrült versenyre számít Atlantában

Dátum:

Megosztás:

Kyle Busch szerint a NASCAR Cup Series vasárnapi futama a felújított Atlanta Motor Speedwayen „őrületes lesz”.

- Reklám -

Ezt azért is mondja, mivel a 1,5 mérföldes oválon superspeedway stílusú (pl. Daytona, Talladega) versenyre számít.

- Reklám -

Atlantát utoljára 1997-ben alakították át. Bár a pálya hossza nem változott, a kanyarok dőlésszöge 24 fokról 28 fokra nőtt, a pálya pedig 55 láb szélesről 40 láb szélesre szűkült – mindezt friss aszfalttal borítva.

Az átépítés célja, hogy a NASCAR nagy szélességű óriáspályáin, Daytonában és Talladegában látott versenyzést láthassa viszont a nagyérdemű.

- Reklám -

Kiderült pár napja az is, hogy a NASCAR a Daytonában és Talladegában is látott „záróvonalat” Atlantában is alkalmazni fogja.

Atlanta őrületes lesz” – mondta Kyle Busch. „Szó szerint ráncfelvarráson esett át, teljesen új a pálya felülete, az elrendezése, meg minden.

Ez egy másfajta verseny lesz, mint ami az elmúlt években. Akkor a régi aszfalton igazán gyors köridőkkel lehetett tüzelni az elején, aztán pedig rengeteg visszaesés volt, egyre lassabbak lettek az autók a futam során.

Ez azt eredményezte, hogy egyesek feljöttek a mezőnyben, mások pedig visszaestek, függetlenül attól, hogy a futam elején gyorsak, vagy a futam végén lassúak voltak, vagy fordítva” – jegyezte meg a fiatalabbik Busch testvér.

Ezúttal inkább olyan lesz, mint egy daytonai vagy talladegai versenyek. Sok pack versenyzést fogsz látni, két, akár három sor szélességben is. Persze előbb meg kell néznünk, hogy a pálya mennyire lesz széles, és mennyit lehet majd kockáztatni.

Nagyon fogom figyelni a Truck Series és az Xfinity Series versenyeit a hétvégén. Hasznos lesz, hogy lássuk, mire számíthatunk majd vasárnap.