back to top
szombat, július 20, 2024

A NASCAR-ba vágyik az ausztrál sztár autóversenyző

Dátum:

Megosztás:

Bár sok találgatás szárnyra kapott az utóbbi időben a lehetséges NASCAR versenyzők körül, most az ausztrál Supercars sztárja jelentkezett be.

- Reklám -

Brodie Kostecki – a Repco Supercars Championship teljes idejű versenyzője – a Speedcafe.com információ szerint a Cup Series-ben való esetleges debütálását fontolgatja a 2023-as szezonra.

- Reklám -

A beszámoló szerint a vágy, hogy a NASCAR legmagasabb szintjén versenyezzen, egy nemrégiben tett amerikai útból ered, ahol részt vett az Indianapolis 500-on, valamint a Cup Series első Gatewayi versenyén, a WWT Raceway-en.

A 24 éves versenyzőnek nem idegen a NASCAR soraiban való versenyzés, hiszen 2013-ban és 2014-ben összesen 16 alkalommal indult a NASCAR K&N Pro Series East – ma már ARCA Menards Series East – sorozatban, és legjobb helyezése egy ötödik hely volt.

- Reklám -

Kostecki útja azt is lehetővé tette, hogy találkozzon néhány régi barátjával a K&N Pro Series-es időkből, köztük a NASCAR Xfinity Seriesben versenyző Josh Berryvel, valamint a Cup Series-es Corey Lajoie-jal és Cole Custerrel.

A 2022-es Repco Supercars bajnokság 34 futamából 15 után Kostecki a nyolcadik helyen áll a sorozat tabelláján.