hétfő, február 26, 2024

A mezőny legbunkóbb versenyzője, vagy meg nem értett zseni?

Dátum:

Megosztás:

2022-ben a NASCAR közönsége ízelítőt kaphatott abból, hogy milyen is valójában Ty Gibbs. Jövőre, első teljes Cup szezonjában teljes képet kaphatunk róla.

- Reklám -

Gibbs pályafutása a NASCAR nemzeti sorozatsibsn viszonylag rövid, de sikerei nem kérdőjelezhetők meg.

- Reklám -

Egy héttel azután, hogy versenyzői pályafutása eddigi talán legmélyebb pontját élte át Martinsville-ben, és magára haragította az egész NASCAR közösséget, domináns teljesítménnyel vágott vissza, és megnyerte az Xfinity Series bajnoki címét.

Ezt az örömöt másnap óriási bánat váltotta fel, amikor a 20 éves bajnok elveszítette édesapját, Coy Gibbs-et, ami miatt ki kellett hagynia a szezonzáró Cup Series versenyt.

- Reklám -

Alig több mint egy héttel korábban Gibbs szinte általános elítélést kapott, amiért az utolsó körben összetörte Joe Gibbs Racing csapattársát, Brandon Jonest, és ezzel győzött Martinsville-ben. Gibbs ekkor már kvalifikálta magát a Championship 4-be, míg Jonesnak szüksége volt a győzelemre ahhoz, hogy továbbjusson és versenyben legyen a sorozat bajnoki címéért.

Amit múlt héten tettem, az elfogadhatatlan volt, és még egyszer bocsánatot kérek, mert két esélyesünk is lehetett volna a győzelemre, és ez a csapat szempontjából ostobaság volt” – mondta Gibbs a bajnoki győzelem után.

Minden az én hibám. Ülhetek itt és mondhatom, hogy sajnálom, amennyire csak tudom, de ez nem fogja helyrehozni a dolgokat. Csak tettekkel tudom helyrehozni azokat a dolgokat, amiket csináltam.

Ty Gibbs tényleg tud vízen járni! Ő az Xfinity Series bajnoka

GIbbs és a riválisok

Gibbs valamennyire helyrehozta a hibáját azzal, hogy megnyerte a bajnoki címet, és még a legnagyobb riválisainak is elnyerte az elismerését.

Nagyszerű munkát végzett, ma tisztességesen versenyzett és jogosan nyert” – mondta Gragson, aki a következő szezonban a GMS Petty Racinggel a kupasorozatba lép fel, ahol újra rivalizálhat majd Gibbs-szel.

Nagyszerű emberek kellenek köréd, hogy tanulj, és szerintem ő képes lesz rá.

Ő egy nagyszerű versenyző, és én is voltam már ilyen helyzetben, amikor úgy tűnik, hogy semmit sem tudsz jól csinálni, és az egész világ ellened van.

Ty Gibbs 2023-ban a legendás Kyle Busch helyét veszi át a Joe Gibbs Racingnél, igaz nem a 18-as autót fogja vezetni, hanem az 54-es rajtszámot kapja meg. Ez kevesebb nyomást helyezhet rá, de annyi biztos, hogy az összehasonlítások már a szezon elején el fognak kezdődni Kyle Busch-al.

Egy természetes szupertehetség, aki mindenkivel összeveszik maga körül, és kezelhetetlen. Ismerős?

Ha csak megnézzük Ty Gibbs eddigi karrierjét, elképesztő számokkal találkozhatunk. 2019-ben, debütáló szezonjában, 17 évesen már 2 győzelmet szerzett az ARCA-ban, majd két évvel később 2021-ben megnyerte a szériát.

Ebben a szezonban  már részidőben bemutatkozhatott az Xfinity Series-ben is, ahol 4 győzelmet szerzett, majd 2022-ben ezt megtoldotta további hét első hellyel, és feltette a koronát a szezonjára a bajnoki címmel.

Az út eddig sem volt sima, de még csak most jön a java!