back to top
péntek, június 21, 2024

A legendás Richard Petty indítja útjára a darlingtoni retrófutamot

Dátum:

Megosztás:

Hétvégén már a 2022-es NASCAR Cup-szezon tizedik futamára kerül sor Darlingtonban. A tiszteletbeli starter pedig nem más lesz, mint Richard Petty.

- Reklám -

A NASCAR ikonja, a holtversenyben legtöbb bajnoki címmel rendelkező Király, Richard Petty lesz a vasárnapi Goodyear 400-as verseny tiszteletbeli startere, jelentette be kedden a Darlington Raceway és a Goodyear. A verseny egyébként is egy retrofutam kinézetében a számos legendás autómintát megidéző matricával, így adja magát a valaha volt legtöbbszörös futamgyőztes Petty szerepeltetése.

- Reklám -

A Darlington Raceway mindig is túl kemény volt velem, mindössze háromszor sikerült meghódítanom” – mondta Petty. „Általában jól mentem itt, de célbaérnem nem mindig sikerült ilyen erősen. Legutóbb, 2017-ben például fekete zászlót is kaptam, mikor itt köröztem! Na most az én kezemben lesz a zászló!

A NASCAR „throwback”-hétvégéje a Dead On Tools 200 NASCAR Camping World Truck Series futammal kezdődik. Ezt szombaton a Mahindra ROXOR 200 NASCAR Xfinity Series futam követi, vasárnap pedig a Goodyear 400 NASCAR Cup Series-futamot rendezik meg.

- Reklám -

Richard Petty a Petty GMS csapattulajdonosaként is tevékenyedik. Az istálló versenyzői közül Erik Jones áll jobban, ő jelenleg a tabella 14. helyén található. A hírek nemrég arról szóltak, hogy Jones szívesen hosszabbítana a csapattal. Csapattársa, Ty Dillon jelenleg 26. összetettben. Jones legjobb eredménye egyelőre egy harmadik hely, legutóbb Doverben tizedik helyen intették le.