back to top
vasárnap, június 23, 2024

A kétszeres Euro Series bajnok COTA-n debütál

Dátum:

Megosztás:

Loris Hezemans, a NASCAR Whelen Euro Series kétszeres bajnoka hivatalosan is bemutatkozik a NASCAR Cup Series-ben vasárnap, a Circuit of the Americas aszfaltcsíkján.

- Reklám -

Hezemans a 27-es rajtszámú Team Hezeberg powered by Reaume Brothers csapat Ford Mustang-ját vezeti majd.

- Reklám -

Loris Hezemans számára még mindig hihetetlen, hogy a NASCAR legmagasabb szintjén fog versenyezni ezen a hétvégén.

A gondolat, hogy a NASCAR Cup Series-ben fogok debütálni, még mindig szürreális számomra. Eddig a TV-ben követtem a sok nagyszerű pilóta szereplését, most pedig egy Cup Series futamon versenyezhetek velük, rendkívül megható élmény, amiért nagyon hálás vagyok.” – mondta Hezemans a NASCAR Whelen Euro Series közleményében.

- Reklám -

A hétvégén elsősorban arra fogok összpontosítani, hogy a lehető legszorosabban együttműködjek a csapattal a versenyre való hosszú távú beállításainkon, továbbá arra, hogy a legjobban kamatoztassam az országúti pályákon szerzett tapasztalataimat, miközben ügyelek rá, hogy a legkisebb hibákat is a minimálisra csökkentsem.

A 24 éves holland, aki pályafutása során hét alkalommal indult már a NASCAR Xfinity Series és a NASCAR Truck Series futamain, mindössze a második EuroNASCAR-bajnok lesz, aki a Cup Series-ben is rajthoz áll, és ő lesz az első, aki ezt egy európai csapatnál teszi meg.

Hezemans azt mondja, hogy a holtszezonban a Charlotte Roval pályán tartott tesztelés alapján úgy gondolja, hogy tisztességes köridőket tud letenni az asztalra, és csak egy jó, tiszta versenyt szeretne.

A holland bizakodó a holtszezonbéli teljesítménye alapján

A 2021-ben a Charlotte Rovalon megrendezett Next Gen-teszten versenyképes köridőket tudtam teljesíteni, most azon lesz a hangsúly, hogy mindent összerakjunk és megpróbáljuk kihozni magunkból a legtöbbet.” – folytatta Hezemans.

A Team Hezeberg a szezonnyitó Daytona 500-on debütált a NASCAR Cup Series csapataként, a korábbi F1-es világbajnok Jacques Villeneuve-vel a 27-es rajtszámú autójuk volánja mögött. Villeneuve a 22. helyen végzett, és több incidenst is sikeresen elkerült, így sértetlenül tudta behozni a Ford Mustangot a célba.

Hezemans ugyanezt szeretné elérni ezen a hétvégén a texasi Austinban található COTA-n.