back to top
péntek, június 21, 2024

A hét közepén lett új éllovasa a NASCAR pontversenyének

Dátum:

Megosztás:

Bár a versenyeket hétvégén rendezik, idén már másodjára történik meg az, hogy a hét közepén változik meg a sorrend az élen.

- Reklám -

A motorsportban általában az a megszokott, hogy egy versenyen változnak a pontok. Néhány eset kivizsgálása azonban több időt vesz igénybe, így a verseny után lehet még változásra számítani az adott hétvége eredményei között.

- Reklám -

Az azonban továbbra is ritkán fordul elő, hogy ennél korábbra adnak vagy korábbról vonnak vissza büntetést, most mégis félig felülírták a NASCAR két héttel ezelőtti ítéletét.

Először a maga döntés, aztán annak visszavonása okozta a hétközi felfordulást. Illegálisan módosított alkatrészekért büntették meg Phoenixben a Hendrick Motorsports négy autóját, valamint Justin Haley-t. Akkor Alex Bowman állt a pontverseny élén, és a korábbi bajnok Kevin Harvick lett az utódja.

A szabálytalan autókért kemény megtorlás járt

- Reklám -

A Hendrick Motorsports autói most visszakapták a korábban elveszített 100-100 pontot, így újra Alex Bowman áll a tabella élén Ross Chastain helyett. Justin Haley számára azonban nem érkezett könnyítés, így még mindig -7 ponttal áll.

A csapat fellebbezését hagyta jóvá az erre jogosult testület, de nem egészében. Ugyan a pontokat visszakapták, a vezető szerelők (crew chief) négyfutamos eltiltása továbbra is érvényben marad, ahogy a rájuk kiszabott pénzbüntetés is.

A hétvégi történéseknek volt egy másik következménye is: Daniel Suárez 50 ezer dolláros büntetést kapott, amiért a verseny után a boxutcában torolta meg a sérelmeit, pont Bowmannel és Chastainnel szemben.

Pontlevonást nem kapott, és még így is csak feleannyit kell fizetnie, mint a Hendrick crew chief-jeinek.

Kimi Räikkönen sértett csapattársa a kockás zászló után állt bosszút