back to top
hétfő, július 22, 2024

A szabálytalan autókért kemény megtorlás járt

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR csúcskategóriájában a Hendrick Motorsports mind a négy egysége, valamint a Kaulig Racing pilótája, J. J. Haley is súlyos büntetést kapott az autók hűtőrácsán lévő reléken felfedezett szabálytalanság miatt.

- Reklám -

A műszaki ellenőrök az előző, phoenixi verseny edzésén foglalták le az elemeket vizsgálat céljából, és azok nem feleltek meg az előírásoknak: eltértek a hivatalos specifikációtól, ezzel akár tiltott módon növelhették a motor teljesítményét is.

- Reklám -

A háromszintű büntetési skálán a közepes fokozatba (L2) sorolták be a kihágást, és mindegyik érintett autó vezető szerelőjére 100-100 ezer dolláros bírságot és négyfutamos eltiltást róttak ki, valamint az érintett pilótáktól és csapatoktól levontak 100-100 egyéni és csapat pontot, továbbá 10-10 rájátszás pontot.

Tavaly hasonló (nem engedélyezett alkatrész-módosítás) vétségért hasonló büntetést szabtak ki másokra. A Hendrick bejelentette, hogy fellebbeznek a büntetések ellen, de a vezető szerelő eltiltása ellen nem. A Kaulig mind a két tételt vissza akarja vonatni. Az ő versenyőzük, Haley a büntetés miatt jelenleg mínuszban áll a ponttáblázaton.

- Reklám -

A Hendrick pilótája, William Byron vezeti idén a futamgyőzelmek listáját, ő nyerte az előző két versenyt, az utolsón természetesen már nem a szabálytalannak minősített relékkel vezetett. A 2021-es bajnok, Kyle Larson szintén ennél a csapatnál vezet.