back to top
szombat, július 20, 2024

A Hendrick Motorsports tulajdonosa utcai pályára vinné a NASCAR-t

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR az utóbbi néhány évben megpróbál kilépni komfortzónájából, és Rick Hendrick most egy újabb ötletet dobott be a kalapba.

- Reklám -

Miután a NASCAR a hétvégén az Atlanta Motor Speedwayen kipipált egy újabb rublikát az „új” kategóriában, a győztes csapat tulajdonosa, Rick Hendrick fantasztikus ötlettel állt elő.

- Reklám -

Szeretnék látni egy utcai versenyt” – jelentette ki Rick Hendrick. „Remélhetőleg továbbra is megpróbáljuk majd új területekre elvinni a sportágat. Azt hiszem, ez sok új rajongót szerez majd nekünk.

Miután átesett egy ráncfelvarráson, Atlanta egy vadonatúj versenypálya volt, amely egy hagyományos másfél mérföldes létesítményből SuperSpeedwayvé vált.

- Reklám -

Ez folytatta az utóbbi időben a szériában tapasztalható trendet, amely az évet azzal kezdte, hogy a L.A. Coliseumban rendezett futamokat egy erre a célra épített rövid pályán rendezték.

A következő hónapban a Bristol Motor Speedway ad otthont a második alkalommal megrendezésre kerülő dirt versenynek, egy olyan koncepciónak, amelyet egy évvel ezelőtt ugyanazok az emberek (Speedway Motorsports) hívtak életre, akik megváltoztatták Atlantát.

Szerintem ez nagyszerű a NASCAR számára” – mondta Hendrick a sportág fejlődéséről. „A stadion rengeteg új rajongót hozott. Szerintem ez izgalmas a szurkolók számára, és a versenyzők is jól alkalmazkodnak.

Az Next Gen autó tökéletes erre a célra

A Next Gen egyik legjobb tulajdonsága az, hogy alapvetően mindenhol ugyanazt az autót tudjuk használni. Úgyhogy szerintem ez nagyszerű a sportágnak.

A NASCAR premier kategóriája még soha nem versenyzett utcai pályán, azonban a virtuális világban már az iRacing segítségével rendeztek futamot a – jelenleg még csak tervezett – chicagói utcai pályán.

Szerintem ez nagyon izgalmas ötlet” – mondta a Hendrick Motorsports tulaja. „Ha van egy megfelelő utcai pálya, amin versenyezhetnénk, az egy akkora újdonság lenne, ami új rajongói réteget vonzana be.

Úgy gondolom, hogy ha folyamatosan változtatsz a dolgokon, az sok új ember figyelmét kelti fel. Ha valami mást csinálunk, ahhoz képest, mint amit évek óta csinálunk, az jót tesz a sportnak.