csütörtök, június 1, 2023

A Hendrick Motorsports tulajdonosa utcai pályára vinné a NASCAR-t

Date:

Share:

A NASCAR az utóbbi néhány évben megpróbál kilépni komfortzónájából, és Rick Hendrick most egy újabb ötletet dobott be a kalapba.

- Advertisement -

Miután a NASCAR a hétvégén az Atlanta Motor Speedwayen kipipált egy újabb rublikát az „új” kategóriában, a győztes csapat tulajdonosa, Rick Hendrick fantasztikus ötlettel állt elő.

- Advertisement -

Szeretnék látni egy utcai versenyt” – jelentette ki Rick Hendrick. „Remélhetőleg továbbra is megpróbáljuk majd új területekre elvinni a sportágat. Azt hiszem, ez sok új rajongót szerez majd nekünk.

Miután átesett egy ráncfelvarráson, Atlanta egy vadonatúj versenypálya volt, amely egy hagyományos másfél mérföldes létesítményből SuperSpeedwayvé vált.

Ez folytatta az utóbbi időben a szériában tapasztalható trendet, amely az évet azzal kezdte, hogy a L.A. Coliseumban rendezett futamokat egy erre a célra épített rövid pályán rendezték.

A következő hónapban a Bristol Motor Speedway ad otthont a második alkalommal megrendezésre kerülő dirt versenynek, egy olyan koncepciónak, amelyet egy évvel ezelőtt ugyanazok az emberek (Speedway Motorsports) hívtak életre, akik megváltoztatták Atlantát.

Szerintem ez nagyszerű a NASCAR számára” – mondta Hendrick a sportág fejlődéséről. „A stadion rengeteg új rajongót hozott. Szerintem ez izgalmas a szurkolók számára, és a versenyzők is jól alkalmazkodnak.

Az Next Gen autó tökéletes erre a célra

A Next Gen egyik legjobb tulajdonsága az, hogy alapvetően mindenhol ugyanazt az autót tudjuk használni. Úgyhogy szerintem ez nagyszerű a sportágnak.

A NASCAR premier kategóriája még soha nem versenyzett utcai pályán, azonban a virtuális világban már az iRacing segítségével rendeztek futamot a – jelenleg még csak tervezett – chicagói utcai pályán.

Szerintem ez nagyon izgalmas ötlet” – mondta a Hendrick Motorsports tulaja. „Ha van egy megfelelő utcai pálya, amin versenyezhetnénk, az egy akkora újdonság lenne, ami új rajongói réteget vonzana be.

Úgy gondolom, hogy ha folyamatosan változtatsz a dolgokon, az sok új ember figyelmét kelti fel. Ha valami mást csinálunk, ahhoz képest, mint amit évek óta csinálunk, az jót tesz a sportnak.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.