vasárnap, április 21, 2024

A Daytona 500 megnyerésére pályázik a négyszeres Indy 500 győztes

Dátum:

Megosztás:

Egyre közelebb van Hélio Castroneves bejelentése, miszerint a négyszeres Indy 500 bajnok 2023-ban a NASCAR legfőbb eseményén is ott lesz.

  • Adam Stern, a Sports Business Journal munkatársa szerint az IndyCar Series legendája, Helio Castroneves közel áll ahhoz a megállapodáshoz, hogy a 2023-as Daytona 500-on és a Camping World SRX Series több futamán is rajthoz álljon a következő szezonban. A 47 éves Castroneves négyszer nyerte meg az Indy 500-at (2001, 2002, 2009, 2021), és az NTT IndyCar Series-ben eltöltött 22 éve alatt 25 győzelmet szerzett, bár a bajnoki címet soha nem sikerült elhódítania. A brazil versenyző lehetne a harmadik olyan ember, aki megnyeri az Indy 500-at és a Daytona 500-at is, AJ Foyt és Mario Andretti után.
Hélio Castroneves
Hélio Castroneves legutóbb 2021-ben nyerte meg az Indy 500-at Fotó: IndyCar

Mozgolódás a NASCAR háza táján

  • Brad Keselowski is ott lesz a rövid pályás versenyzés egyik legnagyobb éves tornáján, a decemberben immáron 55. alkalommal megrendezendő Snowball Derby-n. A 300 körös versenyen több NASCAR-ból jól ismert név is ott lesz még, többek között Erik Jones, William Byron, Josh Berry, és Noah Gragson.
  • A NASCAR Xfinity Series-ben induló JR Motorsports csütörtökön bejelentette, hogy a következő szezonban teljesen átvariálja a csapatvezetői pozíciókat. Jason Burdett és Taylor Moyer lesznek a 9-es (Brandon Jones) és a 8-as (Josh Berry) autónak a crew chief-jei, miközben Jim Pohlman lesz az új csapatfőnök a 7-es számú csapatnál (Justin Allgaier), Mardy Lindley pedig az 1-es számú csapathoz csatlakozik (Sam Mayer).
  • A Front Row Motorsports több vezetőségi változást is bejelentett a NASCAR Cup Series szervezetében, többek között Michael McDowell új csapatfőnököt kapott. A veterán vezető versenymérnök Travis Peterson, aki az elmúlt öt szezont Chris Buescher, Ryan Newman és Matt Kenseth mérnökeként töltötte a Roush Fenway Keselowski (RFK) Racingnél, azonnali hatállyal McDowell 34-es Fordjának új csapatfőnökévé nevezték ki.
  • A Stewart-Haas Racing Cup csapatától az Xfinity Seriesbe visszaminősített Cole Custer 2023-ban a 00-ás rajtszámmal fog versenyezni. Custer ezzel a rajtszámmal 9 győzelmet gyűjtött be 2017 és 2019 között a NASCAR Xfinity Seriesben.