back to top
vasárnap, június 23, 2024

A bajnoki négyes egyik csapata „újjászületett” a szezonzáró előtt

Dátum:

Megosztás:

Miután egy borzalmasnak titulált futamot követően jutott be a bajnoki döntőbe, William Byron innentől minden lehetőséget ajándékként él meg a phoenixi finálé kapcsán.

- Reklám -

Nem mondhatni, hogy Byron az esélytelenek nyugalmával várhatja a NASCAR Cup Series idei utolsó futamát, ugyanis idén mindenkinél több, hat győzelmet tudhat magáénak a 24-es Chevrolet-vel. Ráadásul ezek közül az egyik pont a tavaszi, Phoenix Racewayen rendezett verseny volt.

- Reklám -

A múlt heti, Martinsville-i versenyt Byron az eddigi legrosszabbjának nevezte, miután a hőségben több hűtőberendezése tönkrement, és majdnem többször elájult a kocsiban. Azonban az eddigi eredményeinek – és Truex, illetve Hamlin dupla homesteadi blamájának – köszönhetően azonban pontokkal így is bejutott a bajnoki négyesbe.

„Idegesek voltunk, ezt nem tagadhatjuk, mert nagyon jó évet raktunk össze. Az, hogy eljutottunk Martinsville-ig, majd úgy éreztük, hogy az egész kicsúszik a kezeink közül, nagyon letörte a kedvünket. Ha nem sikerült volna, nagyon csalódottak lennénk.

- Reklám -

Egyfajta nyomás is volt rajtunk, de innentől megnyerni a bajnokságot már csak hab lenne a tortán. Egy a négyhez az esélyünk” nyilatkozta Byron a bajnoki döntő előtti médianapon, kifejtve, hogy örül, hogy most már nem ő, hanem a jó formában lévő – és az utóbbi két, Phoenixi versenyen élmezőnyben záró – Ryan Blaney számít a legnagyobb esélyesnek.

„Új élet költözött az egész csapatba. Az volt a célunk, hogy bejussunk a legjobb négy közé, de ez bármelyik csapatra igaz. Innentől úgy érzem, nincs mit veszítenünk.

Ez az egész egy olyan lehetőség, amit mindig is szeretnél. Jó lenne megszerezni az első bajnoki címet, szeretném ezt megtenni. Arra gondolok, mit csináltam, amikor az Xfinity-ben [a NASCAR másodosztályában] kerültem a legjobb négy közé. Akkor nagyon mélyre ástam magamban, és onnan merítettem erőt, hogy nyerjek. Fel vagyok spanolva.”