csütörtök, március 28, 2024

2023 után tényleg összeomlik a Joe Gibbs Racing?

Dátum:

Megosztás:

Újabb rossz hírek láttak napvilágot a Joe Gibbs Racinggel kapcsolatosan, méghozzá az, hogy a FedEx és Denny Hamlin is távozhat 2023 végén.

- Reklám -

A NASCAR holtszezonjának legfontosabb része lassan véget ér, mivel a legfontosabb kérdések Ryan Preece és Ty Gibbs átigazolása miatt eldőltek. Azonban soha nem lehet elég korán előre tekinteni.

- Reklám -

A Sports Business Journal munkatársa, Adam Stern a SiriusXM NASCAR rádióban elmondta, hogy Denny Hamlin és a FedEx szerződése is lejár a Joe Gibbs Racinggel a 2023-as szezon végén.

Ezek a hírek ráadásul akkor látnak napvilágot, amikor tudjuk, hogy Ty Gibbsnek még főszponzora sincs a következő szezonra.

- Reklám -

Hamlin és a FedEx a 2005-ös szezon óta van együtt, amikor is átvette a Joe Gibbs Racing 11-es számú autóját a Kansas Speedwayen. 2023-ban a 18. teljes közös szezonjukat kezdik meg közösen.

A 41 éves versenyző az elmúlt nyolc szezonból hétben legalább két futamot nyert, és a kora sem túlságosan magas. Kevin Harvick például 23 versenyt nyert a 42. születésnapja után.

Hamlin inkább attól tart, hogy a teljesítménye visszaeesik, és Dale Earnhardt Jr. podcastjában el is mondta, nem szeretné, ha a teljesítménye annyira visszaesne, hogy ne tudjon minden héten harcba szállni a győzelemért.

Hamlin ráadásul kijelentette, hogy addig szeretne a Joe Gibbs Racingnél maradni, amíg a szponzora, a FedEx is vele tart, de ha a szponzor nem hosszabbít, az megváltoztathatja pályafutása utolsó szakaszának menetét.

Karrierje következő szakaszát azonban valószínűleg a FedEx elkötelezettsége fogja meghatározni. Az biztosnak tűnik, hogy Hamlin marad, hacsak a szponzor nem távozik, ha azonban ez nem történik meg, akkor nincs kizárva, hogy saját csapatánál a 23XI Racingnél fejezi be a karrierjét.

A Joe Gibbs Racing már túl van egy stresszes váláson Kyle Busch miatt, így valószínűleg a 2023-as szezonjuk sem lesz sokkal nyugodtabb.