back to top
vasárnap, július 21, 2024

Ed Sheran az IndyCarban? A Ganassi a McLarentől happolt embert – Hírmorzsák

Dátum:

Megosztás:

Óriási szupersztárokat igazolt le az IndyCar az Iowai versenyt megelőző koncertre, miközben a Ganassi a vezetőségét érősítette.

  • A másodszor megrendezésre kerülő Hy-Vee IndyCar Race Weekenden, az Iowa Speedway-en zajló kétnapos futamot még több rangos zenei fellépő egészíti ki: Carrie Underwood, Kenny Chesney, a Zac Brown Band és Ed Sheeran is fellép a Newton kukoricaföldjeinek közepébe vájt helyszínen.
  • A Chip Ganassi Racing két kulcsfontosságú vezetőt igazolt le, amelyek hatással lesznek az NTT IndyCar Series programjára és a Cadillac IMSA WeatherTech SportsCar Championshipben és a FIA World Endurance Championshipben tett kettős gyári erőfeszítéseire. A változások azzal kezdődnek, hogy Mike O’Garát, a CGR operatív igazgatóját bízzák meg a Cadillac GTP/LMDh programok felügyeletével az IMSA-ban és a WEC-ben. A másik az a Taylor Kiel, aki a szezon végén lemondott vezetői posztjáról a McLarennél, hogy most néhány hónappal később a Ganassihoz igazoljon.
  • Az Ed Carpenter Racing november 15-én jelentette be új versenyzőfejlesztési programját, amelyben a 16 éves Josh Pierson is részt vesz, és amelynek legfőbb célja az, hogy 2025-től az NTT INDYCAR SERIES-ben versenyezzen a fiatal versenyző az ECR színeiben. Pierson 2022 januárjában a legfiatalabb pilóta lett, aki részt vett a Daytonai 24 óráson. „Megtisztelő az Ed Carpenter által belém helyezett bizalom, és hihetetlenül hálás vagyok, hogy az Ed Carpenter Racinggel az INDYCAR-hoz vezet az utam” – mondta Pierson. „Amióta az eszemet tudom, arról álmodtam, hogy az NTT INDYCAR SERIES-ben versenyezhessek.
  • Kis csúszással, de megérkezett az IndyCar youtube csatornájára a már régóta várt kiterjesztett hosszúságú fedélzeti kamerás összefoglaló a széria szezonzáró, Laguna Secai versenyéről, ahol Álex Palou domináns győzelmet aratott, miközben Will Power karrierje második bajnoki címét nyerte meg. Ez a videó azonban most Josef Newgardenre lett kiélezve, aki 25. helyről rajtolt, és a második helyen ért célba.