péntek, április 19, 2024

19-re húztak lapot Blaney-ék, nagyon megüthetik a bokájukat

Dátum:

Megosztás:

A Team Penske fellebbez a Ryan Blaney csapattagjainak négy futamra szóló eltiltása ellen a Bristol Motor Speedwayen leszakadó kerék miatt.

- Reklám -

A fellebbezés elbírálásáig a felfüggesztéseket elhalasztották – írja a Racer.com.

- Reklám -

Ennek köszönhetően Blaney csapatfőnöke, Jonathan Hassler, az emelős Graham Stoddard és a hátsó kerékcserét végző Zachary Price részt vehet a hétvégi, Texas Motor Speedwayen megrendezésre kerülő futamon.

Vasárnap kezdődik a NASCAR Cup Series rájátszásának 12. fordulója, amelyben Blaney is részt vehet. A Penske versenyzője a nyolcadik kiemeltként kezdi a fordulót.

- Reklám -

A lépésnek egyértelmű oka van: Ryan Blaney tavasszal domináns teljesítménnyel nyerte meg a Texasban rendezett All-Star versenyt, és egy győzelemmel már most bebiztosíthatja magának a továbbjutást a legjobb nyolcba.

A negatív oldala a fellebezésnek az, hogy a csapatfőnök, és két fontos csapattag valószínűleg továbbra is meg fogja kapni majd az eltiltását, csak egy későbbi időpontban, ami hatással lehet Blaney teljesítményére a legjobb nyolc között – ha bejut oda.

A 12-es rajtszámő Ford Mustang bal hátsó kereke szombat este, Bristolban esett le. A kerék azután vált le, hogy Blaney a 92. körben a sárga zászló alatt kiállt a boxba egy defektes jobb első kerék miatt.

A 28 éves sofőr már elhagyta a boxhelyét, amikor a csapat tagjai integetni kezdtek, hogy jelezzék, baj van.

Túl későn jeleztek, így a kerék már levált. Az abroncs saját életre kelt, és átgurult a boxutcán, mielőtt a Austin Dillon pithelyén megállt egy szerelő gyors reakciójának köszönhetően.

Az autóról leszakadó kerék négy futamra szóló felfüggesztést von maga után. Ebben a szezonban eddig 12 Cup Series csapat kapott büntetést a szabálytalanság miatt, és ha a fellebbezést elutasítják, akkor Blaney csapata lesz a 13..