back to top
péntek, június 21, 2024

Autó még nincs, de két pilótáját már bejelentette a Lamborghini

Dátum:

Megosztás:

A Lamborghini csak 2024-ben indítja majd útjára LMDh projektjét, amivel az Endurance Világbajnokság Hypercar, illetve az IMSA GTP kategóriáját célozzák meg. Az azonban már biztos, hogy két tesztpilótájuk a versenyeken is részt fog venni.

- Reklám -

A Squadra Corse két GT pilótája, Andrea Caldarelli, illetve a DTM-program kiemelkedő pilótája, Mirko Bortolotti volt a két pilóta, akit elsőként megnevezett az olasz márka. A Ligier-vel közösen gyártott autót a jövő év elején fogják majd pályára vinni először a versenyzők.

- Reklám -

„Különösen büszkék vagyunk, hogy Mirko és Andrea lettek az LMDh program első bejelentett pilótái.” emelte ki Giorgio Sanna, a Lamborghini motorsportért felelős főnöke.

„Mindketten nagyban hozzájárultak a GT kategóriákban elért történelmi sikereinkhez ezzel pedig szeretnénk őket megjutalmazni a Squadra Corse iránti elköteleződésükért. Biztos vagyok benne, a tehetségük és tapasztalatuk hozzájárul majd a versenyképességünkhöz az endurance versenyzés legmagasabb osztályában.”

- Reklám -

Bortolotti már a GT3-as Huracan fejlesztésében is részt vett, amivel aztán kétszer nyert Daytonában és egyszer Sebringben. Az idei WEC-szezonban ráadásul már tapasztalatot szerzett a protípusokkal is a WRT-vel.

„Nagyon feldob, hogy folytathatom a Lamborghinivel megkezdett utat, és új fejezetbe lépünk az LMDh-val.” – üdvözölte kinevezését Bortolotti.

„Köszönöm a Squadra Corse fáradozását, ami mindezt lehetővé teszi, és köszönöm a feltétel nélküli bizalmat, amit 2014 óta kapok tőlük. Nagy megtiszteltetés és felelősség, hogy így képviselhetem a márkát, a legmagasabb szinten küzdve összetett győzelmekért híres versenyeken.”

Caldarelli egyszerre ért el versenyzőként és csapatfőnökként is bajnoki címeket, Daytonai győzelme mellett GT World Challenge-ben több évadot nyert már meg.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a program része lehetek, ez egészen fantasztikus. Nagy kihívás ez a Lamborghini Squadra Corsétól.

Amikor 2017-ben elkezdtem velük versenyezni, egy célom volt, hogy a gyerekkori álmomnak megfelelően a kedvenc márkámmal vegyek részt a legjobb endurance versenyeken. Idén már versenyezhettem a Circuit de la Sarthe-on, és mindkét futamot megnyertem a Road to Le Mans-ban, ez egészen különleges volt.

Már alig várom, hogy egy LMDh volánja mögé üljek, izgatott vagyok az új kaland miatt. A legjobbamat fogom nyújtani, és minden tapasztalatomat a program mögé állítom, hogy új trófeákat szerezzünk.”