vasárnap, április 14, 2024

VIDEÓ: Lenyűgözte a McLarent Colton Herta első tesztje

Dátum:

Megosztás:

A McLarent „teljesen lenyűgözte” Colton Herta tesztelési teljesítménye a 2021-es autóval Portimaóban a csapatfőnök, Andreas Seidl szerint.

- Reklám -

Herta a McLaren egy korábbi autóját vezette a portugáliai Portimao-ban – ugyanúgy, ahogy Pato O’Ward 2021 végén Abu-Dhabi-ban.

- Reklám -

Herta a két nap alatt összesen 162 kört tett meg, és Seidl szerint az IndyCar-pilóta erőnléte segített neki abban, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a tesztből.

Természetesen, amikor ezt a két tesztnapot csináljuk, különböző céljaink vannak” – mondta Seidl. „Elsősorban az, hogy Coltonnak esélyt adjunk arra, hogy hozzászokjon az autóhoz, de aztán a hangsúly a különböző vezetési technikák kidolgozására helyeződött át.

- Reklám -

Például hozzászokni egy Forma-1-es versenyhétvége különböző működési szempontjaihoz – mint például a különböző gumikeverékek összehasonlítása, a különböző üzemanyag-fogyasztások tesztelése, a kvalifikációs körök, a versenyszimulációhoz hasonló etapok -, és azt kell mondanom, hogy a csapatra nagy hatással volt, ahogy Colton kezelte ezeket a kihívásokat a profi hozzáállásával.

„Azt is jó volt látni, hogy a fizikai felkészültsége lehetővé tette számára, hogy a két nap során végig kitartson, tudván, hogy ez milyen kihívás lehet egy Forma-1-es autóval egy olyan pályán, mint Portimao.”

Mivel a McLaren még nem döntötte el, hogy ki fog vezetni náluk a kötelező FP1-es újonc edzéseken, Seidl szerint a csapat a 2021-es Portugál Nagydíjon Portimaóban a McLaren versenyzőinek tempójával összehasonlítva próbálja majd megérteni Herta teljesítményét.

Nyilvánvalóan nagyon nehéz összehasonlítani, mert a körülmények teljesen mások – más gumikat is használunk a Pirellitől, de természetesen a következő napokban a csapat részletesen megvizsgálja az adatokat, hogy kapjunk egy első képet Colton produkciójáról.

Ez is része lesz az értékelésünknek, hogy melyek lehetnek a következő lehetséges lépések. Mint tudják, a szabályok értelmében idén kétszer kell egy Forma-1-es újoncot az autóba ültetnünk egy az FP1-en.

Úgy tervezzük, hogy ezt valamikor nyári szünet után tesszük majd meg, szóval még van időnk eldönteni, hogy ezt mikor is tesszük meg ténylegesen, és kit ültetünk az autóba.