back to top
hétfő, május 20, 2024

Verstappen félti az életét, ezért nem indul az Indy 500-on

Dátum:

Megosztás:

Max Verstappen azt mondja, soha nem fogja üldözni a Monaco-Indy 500-Le Mans triple crown-t, mert nem akarja kockáztatni az életét.

- Reklám -

Az idei Monacói Nagydíj ismét egy napon zajlott az Indy 500-zal, ami miatt az F1 első három helyezettjét megkérdezték arról, hogy a jövőben esetleg versenybe szállnának-e a triple crown elnyeréséért.

- Reklám -

Verstappen és csapattársa, a Red Bull Racing versenyzője, Sergio Perez – aki vasárnap Monacóban győzött – is megszerezte már a három verseny közül az egyik győzelmet, így már csak az Indy 500 és a Le Mans-i 24 órás van hátra.

Verstappen ugyanakkor azt mondja, nem fog az elismerésre pályázni.

- Reklám -

Nem vágyom a triple crown-ra, legalábbis az Indy 500-ra nem” – mondta Verstappen. „Nagyra értékelem, amit csinálnak. Őrület, amit véghez visznek…

Nagyon tisztelem, amit ott elérnek, de nekem, nincs szükségem arra, hogy ott kockáztassam az életemet, és potenciálisan megsérüljek, a lábam, vagy bármi… egyszerűen nem éri meg.

Verstappen ugyanakkor nem zárta ki a Le Mans-i indulás lehetőségét.

Talán Le Mans szóba jöhet. Szeretem az endurance versenyeket, szóval valószínűleg részt fogok venni néhányon, remélhetőleg hamarosan, de számomra nem jelent sokat a triple crown.

A Sauber korábbi Forma-1-es pilótája, Marcus Ericsson nyert az Indy 500 idei kiadásán, és ezzel csatlakozott a közelmúltban győzedelmeskedő múltbéli F1-esversenyzők csoportjához – Takuma Satohoz (2-szeres győztes), Alexander Rossihoz és Juan Pablo Montoyához (2-szeres győztes).