hétfő, augusztus 15, 2022
INDY - 🇨🇦 Toronto
INDY - 🇺🇸 Iowa 1
INDY - 🇺🇸 Iowa 2
INDY - 🇺🇸 Indy Road Course
INDY - 🇺🇸 Nashville
INDY - 🇺🇸 Gateway
NASCAR – 🇺🇸 New Hampshire
NASCAR - 🇺🇸 Pocono
NASCAR - 🇺🇸 Indianapolis
NASCAR - 🇺🇸 Michigan
NASCAR - 🇺🇸 Richmond
NASCAR - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇺🇸 Virginia Intl. Raceway
KezdőlapIndyCarÚjabb IndyCar-teszt, ezúttal Andretti-elsőséggel

Újabb IndyCar-teszt, ezúttal Andretti-elsőséggel

- Hirdetés -

Ezúttal az indianapolisi belső körön gyűlt össze az IndyCar-mezőny egy szezonközi tesztre. Két Andretti-versenyző bizonyult a leggyorsabbnak.

Legutóbb még Iowában tesztelt az IndyCar mezőnye, ott egy 1-2-5-tel a Penske vitte a prímet. Ezúttal, hogy roadon is gyakoroltak, az Andretti Autosport két versenyzője bizonyult a leggyorsabbnak Herta-Rossi sorrendben. Mögöttük is szép sormintát hoztak össze a versenyzők a két Arrow-McLaren-pilótával és újabb két andrettissel.

- Hirdetés -

Hullámvasút-szerű nap volt. De ez még jó is egy ilyen teszten, mert ilyenkor láthatod, mi működik, és mi az, amit nem akarsz” – mondta el a leggyorsabb Andretti-versenyző, Colton Herta a Racer kérdésére. “Ez a pálya brutális tud lenni a beállításokat illetően. Egyszer futsz egy jó kört, aztán a következőben sehol nem vagy. Szóval a cél az egyenletes tempó megtalálása volt. Jó meleg volt, és erre számíthatunk a verseny során is, amikor nagyjából egy hónap múlva visszajövünk. Szóval összességében hasznos nap volt.

Kyle Kirkwood lemaradása az Andretti versenyzője mögött majdnem egy másodperc volt. Mégis elégedetten tudott nyilatkozni. “Talán a legproduktívabb napunk volt egész évben. Rengeteg király cuccot kipróbáltunk, hogy aztán megnézzük, mi működik és mi nem. Szerencsére a többségük igen. Szerencsére nem csak délelőtt, hanem délután is gyorsak tudtunk lenni. Használt gumikon például kimondottan erősek voltunk. Szóval ez komoly önbizalmat ad nekünk a későbbiekre.

- Hirdetés -

Amellett, hogy a leggyorsabb az Andretti két embere lett, a nap sztahanovistája-díjat Felix Rosenqvist érdemelhette volna ki 93 körrel. Nem maradt el sokkal mögötte megtett körök tekintetében Simona de Silvestro sem, ő 91-et tett meg.

A teszt nem hivatalos időeredményei

# Versenyző Csapat Idő
1 Colton Herta Andretti Autosport 1:10.557
2 Alexander Rossi Andretti Autosport 1:10.749
3 Pato O’Ward Arrow McLaren SP 1:10.789
4 Felix Rosenqvist Arrow McLaren SP 1:10.810
5 Romain Grosjean Andretti Autosport 1:11.141
6 Devlin DeFrancesco Andretti Autosport 1:11.398
7 Kyle Kirkwood A.J. Foyt Racing 1:11.442
8 Simona de Silvestro Paretta Autosport 1:11.853
- Advertisement -
SourceRacer

Friss