hétfő, augusztus 15, 2022
INDY - 🇨🇦 Toronto
INDY - 🇺🇸 Iowa 1
INDY - 🇺🇸 Iowa 2
INDY - 🇺🇸 Indy Road Course
INDY - 🇺🇸 Nashville
INDY - 🇺🇸 Gateway
NASCAR – 🇺🇸 New Hampshire
NASCAR - 🇺🇸 Pocono
NASCAR - 🇺🇸 Indianapolis
NASCAR - 🇺🇸 Michigan
NASCAR - 🇺🇸 Richmond
NASCAR - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇺🇸 Virginia Intl. Raceway
KezdőlapIndyCarNikita Mazepin nem kér Amerikából és az IndyCar-ból

Nikita Mazepin nem kér Amerikából és az IndyCar-ból

- Hirdetés -

Nikita Mazepin ragaszkodik ahhoz, hogy a közeljövőben vissza fog térni a Forma-1-be, éppen ezért elzárkózik az IndyCar-tól.

Bár a Haas F1-es csapatától az ukrajnai konfliktus és az abból fakadó nyugati szankciók miatt kirúgták, a 23 éves versenyző ragaszkodik ahhoz, hamarosan visszatér a száguldó cirkuszba.

- Hirdetés -

Bízom benne, hogy a jövőben lehetséges lesz a visszatérés” – erősítette meg Mazepin a Sport-Express című orosz napilapnak.

Ezért ugyanolyan súlyban vagyok, és jó fizikai állapotban tartottam magam, így ha egy ilyen kihívás adódik, akkor képes leszek kihasználni azt.

- Hirdetés -

Érdekességként tisztázta, hogy bár a Haas kiszorította magát és édesapja cégét, az Uralkalit is az amerikai csapatból, valójában nem tiltotta el a Forma-1.

Szeretném megjegyezni, hogy az FIA bizonyos feltételek mellett engedélyezi számomra az indulást” – árulta el Mazepin.

A sportnak egyesítenie kell az embereket, és a különböző országok sportolóinak képesnek kell lenniük arra, hogy a legjobbakkal versenyezzenek. Engem mindig is az az elv vezérelt, hogy amikor felveszed a sisakot, nincs bőrszíned, vagy nem tartozol egy adott államhoz.

Ami a pletykákat illeti, hogy esetleg fontolgatja, hogy az IndyCarban térne vissza a versenyzéshez, Mazepin egyértelműen nemleges választ adott.

Nem érdekel az IndyCar” – jelentette ki határozottan Mazepin. “Természetesen nem tudom megmondani, mi lesz holnap, de egész életemben a Forma-1-be akartam kerülni.

Eljutottam oda, de ahogy mondani szokták, az étvágyat az evés hozza meg, és nincsenek kétségeim afelől, hogy mire lennék képes egy versenyképes autóban.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss