back to top
csütörtök, május 30, 2024

Újabb elterelt életút: Callum Ilott jövőre IndyCar pilóta lesz

Dátum:

Megosztás:

A brit már az idei szezon utolsó három versenyét is teljesíti a Juncos Hollinger Racinggel, 2022-ben azonban Callum Ilott már állandó résztvevője lesz az IndyCarnak.

- Reklám -

Most már hivatalos: még egy névvel bővül azok listája, akik az európai porondról kiszorulva az IndyCarba térnek át a sikert hajszolva.

- Reklám -

Egyre több junior formautós gondolkodik alternatív útvonalakban, miután az F1-ben még mindig jelen vannak a régi nevek és visszatérők is folyamatosan jelentkeznek egy-egy adódó ülésre. Tapasztalat – és adott esetben akadémiai támogatás – nélkül nehéz meglépni az utolsó lépcsőfokot.

Így járt a tavalyi F2-es bajnokság második helyezettje, Callum Ilott is. Őt jelentősen jobb marketinges lehetőségekkel bíró kollégája, Mick Schumacher ütötte el az F1-es lehetőségtől.

- Reklám -

Két teljes szezon után nem akart visszatérni a Formula 2 mezőnyébe, ezért a Ferrari segítségével GT-versenyekből alakított ki magának programot idén, Le Mans-ban harmadik lett kategóriájában.

Emellett az F1 környékén maradt, a Ferrari teszt-, illetve az Alfa Romeo tartalékpilótájaként így is ott volt a paddockban.

Grosjean után egyre többeknek jutott lehetősége kipróbálni magukat az IndyCarban az európai versenyzők közül. Kevin Magnussen egy sérülés miatt ugrott be. Utána Christian Lundgaard szerzett egy futamra ülést. Majd Alex Albon is elutazott Indianapolisba, hogy potenciális lehetőségekről tárgyaljon.

Ilott egy visszatérő csapatnál kapott lehetőséget, akik úgy nyilatkoztak, több pilótát is kipróbálnának, de végül mindhárom fennmaradó futamon őt indították.

„Nyilván meredek még a tanulási görbénk, az eddigi futamokon igyekeztünk mindent a helyére tenni. Voltak pozitív pillanataink, ég tudjuk, min kell dolgozni még.”

„Erre a hétvégére azt remélem, nem lesz semmi gondunk, és meg tudjuk, mutatni, mire vagyunk képesek. Ha mindent össze tudunk hozni, akkor jók lehetünk. Több van bennünk, mint amit az előző két versenyen lehetett látni.”

Ilott továbbra is a Ferrari kötelékében marad, így pár év múlva akár ismét láthatjuk őt az európai porondon. Az olaszok Hypercar projektje kapcsán, mindenképp jó jelölt lehetne…