péntek, február 23, 2024

Hivatalos: Grosjean az Andrettinél folytatja az IndyCarban

Dátum:

Megosztás:

Az Andretti Autosporthoz az újonc szezonjában remeklő Romain Grosjean érkezik, Ryan Hunter-Reay helyére – számolt be motorsport.com. A francia pilóta így 2022-ben a 28-as rajtszámú DHL Hondával versenyezhet majd az IndyCarban.

- Reklám -

Miután a Forma-1-ből távoznia kellett, Grosejan a tengerentúlra tette át a székhelyét, miután a Dale Coyne Racing versenyzői ülést adott neki az idei IndyCar évadra. A francia bőven meghálálta a bizalmat, ugyanis háromszor is fel tudott állni a dobogóra, és egy pole-t is tudott szerezni az első Indy GP-n.

- Reklám -

„Örömmel köszöntjük Romain-t az Andretti Autosport családjában” – nyilatkozta az Andretti Autosport elnöke és vezérigazgatója, Michael Andretti. – „Romain már az IndyCar előtt is jól teljesítményt volt képes nyújtani az évek alatt. És az újonc szezonját elnézve ez itt sincsen másképpen. A motorsportban meglevő tapasztalata  nagyon hasznos lesz a számunkra.”

„Mindezek mellett annak is kifejezetten örülünk, hogy folytathatjuk a hosszú távú együttműködésünket a DHL-lel. Ez az együttműködés rendkívül sikeres volt az elmúlt évek során,és bízom benne, hogy ez a jövőben sem lesz majd másként.”

- Reklám -

Grosjean „megtisztelve érzi magát”, hogy egy ilyen nagy múlttal és presztízzsel rendelkező csapat overálját öltheti majd magára 2022-ben.