back to top
szerda, május 22, 2024

Új feladatot kap a Mclaren Indy 500-győztese

Dátum:

Megosztás:

A Mclaren Indycar-csapata számos változtatást hajt végre vezetésében a jövő évtől, Tony Kanaan és Gawin Ward is új pozíciót kap.

- Reklám -

Tony Kanaan, az egyszeres Indycar-bajnok és Indy 500-győztes a 2023-as évet többek közt a McLaren-csapat különleges tanácsadójaként töltötte amellett, hogy a legendás versenyen az istálló színeiben indulva búcsúzott el az IndyCartól. A brazil expilóta feladatköre jelentősen bővül majd a jövő évben, hiszen 2024-ben ő tölti be a csapatban a sportigazgatói pozíciót. Ezzel a titulussal Kanaan csapatvezetésben betöltött szerepe is növekszik majd. Korábbi pozíciójában inkább csak a versenyhétvégéken segítette a McLaren munkáját, a jövőben azonban ez megváltozik, hiszen Kanaan a napi működésből is kiveszi majd a részét. Ezen kívül külön foglalkozik majd a csapat pilótáival, illetve segítetni fog a partneri megállapodások ápolásában is.

- Reklám -

“A különleges tanácsadói szerepem nagyon jó alkalom volt arra, hogy kipróbáljam magam a csapat másik oldalán is – vezetőként és már nem pilótaként” – mondta Kanaan a Motorsport.com-nak.

“Megfigyelhettem a csapat működését és javaslatokat tehettem arra, hogy milyen területeken fejlődhetünk még, illetve a kereskedelmi oldalon is besegítettem. Elég gyorsan rájöttem, hogy ez az oldal sem túl rossz. Kifejezetten tetszik, és így azt gondoltam, hogy akár még többet is tudnék segíteni a csapat mindennapi működésében, a versenyhétvégéken túl is. Várom az új szerepemet, ahol lehetőségem lesz mélyebb nyomot hagyni a csapaton. Igazán különleges élmény lesz az Arrow McLaren fejlesztésén dolgozni.”

- Reklám -
Tony Kanaan, McLaren, Indy 500
Tony Kanaan a 2023-as Indy 500-on búcsúzott az IndyCartól / Fotó: Arrow McLaren Chevrolet

Az előző holtszezon a növekedés jegyében telt a McLarennél, ekkor indította el például a csapat a harmadik autóját futtató programot, amelybe Alexander Rossit sikerült leigazolni.

A korábbi Red Bull-mérnök Gawin Ward is ekkor csatlakozott a projekthez, mint versenyigazgató. Zak Brown, a McLaren vezérigazgatójának bejelentése alapján a brit mérnök a 2023-as szezontól új feladatot kap és a csapatfőnöki szerepet tölti majd be.

Brian Barnhardt, aki szintén az előző évben csatlakozott az alakulathoz, mint ügyvezető igazgató, a következő évben is marad mostani pozíciójában, ahol az üzleti tevékenységek és adminisztráció felügyeletével segíti Ward munkáját. A csapatfőnökként két Indycar-bajnoki címet és két Indy 500-győzelmet nyerő Barnhardt a jövőben a stratégiai partnerségek és a különleges projektek területén is vezető szerephez jut majd.