back to top
szombat, július 20, 2024

Malukas érkezésével teljes a Dale Coyne Racing 2022-es felállása

Dátum:

Megosztás:

A HMD Motorsporttal partnerségre lépő Dale Coyne Racing leigazolta az Indy Lights ezüstérmes David Malukas-t.

- Reklám -

Az IndyCar sorozat legrangosabb nevelősorozata, az Indy Lights 2021-es szezonja két versenyzőről szólt: A bajnoki címet elhódító Kyle Kirkwoodról, és a nagy csatában alulmaradó David Malukasról. A két amerikai közül előbbi szerződtetését nagyjából 1 hónappal ezelőtt jelentette be az AJ Foyt Racing, Malukas sem marad azonban IndyCar ülés nélkül 2022-re.

- Reklám -

Az idei év 20 versenyéből 7-et megnyerő, 16 alkalommal pedig dobogós helyen végző Malukas a családi vállalkozásnak tekinthető HMD Motorsport támogatásával ülhet be a #18-as Dale Coyne Racing autóba. A litván származású versenyző ráadásul ennél hazaibb alakulatot nem is találhatott volna magának, hisz a csapat Plainfield-i bázisától mindössze néhány kilométerre nőtt fel.

„Nagyon boldog vagyok, hogy debütáló évemet a Dale Coyne Racingnél tölthetem” – nyilatkozta Malukas. „Már az első tesztem után otthon éreztem magam. Már most úgy érzem magam, mintha családtagok lennénk. Izgatottan várom, mit tudunk elérni a jövő évben!”

- Reklám -

A Dale Coyne Racingnél a Vasser Sullivan Racing helyére lépő HMD eddig az utánpótlás sorozatokban tevékenykedett. Henry Malukas csapata 2017 óta képviselteti magát az IndyCar különböző nevelősorozataiban, ahol főként európai, vagy európai származású versenyzőknek adtak lehetőséget. A csapat vezérigazgatója, Mike Maurini szerint az IndyCar-ban való szerepvállalás régóta a csapat céljai közt szerepelt.

„Több éve megfogalmazódott már bennünk az a gondolat, hogy a HMD Motorsportot az IndyCar csapatok közé juttassuk. Ez egy tökéletes kezdet céljaink beteljesítésére. Az IndyCar egyre nagyobb teret hódít magának, és azt gondolom, a lehető legjobbkor sikerült becsatlakoznunk” – vélekedett Maurini.

Malukas csapattársa a Rick Ware Racing támogatását élvező veterán Takuma Sato lesz.