back to top
hétfő, július 22, 2024

Christopher Bell nyerte a Toyoták háziversenyévé váló phoenixi Cup Series-futamot

Dátum:

Megosztás:

Christopher Bell nyerte meg a NASCAR Cup Series első idei phoenixi versenyét. A második helyen Chris Bueschert, a harmadik pozícióban pedig Ty Gibbst intették le. A futam során szinte csak a Toyota pilótái álltak az élen. 

- Reklám -

Március 10-én, a Phoenix Raceway-en rendezték meg a NASCAR királykategóriájának, a Cup Seriesnek a negyedik idei viadalát. Az időmérő eredményének megfelelően Denny Hamlin és Ty Gibbs vághattak neki az első sorból a Shriners Children’s 500 névre hallgató 312 körös futamnak. A rajt után Gibbs ragadta magához a vezetést.

- Reklám -

A 6. körben kellett először belengetnie a sárga zászlót a NASCAR-nak. Ugyanis ekkor Derek Kraus megforgott, majd összegyűjtötte Austin Cindric-et és Austin Dillont. Kraus és Cindric nem tudták folytatni a küzdelmet, Dillon pedig több kör hátrányba került.

- Reklám -

Az újraindítás után megint Gibbs állt az élre. Azonban az első szakasz végén Tyler Reddick meg tudta előzni, és így a 23XI pilótája nyerte az etapot.

A második szakasz első felében Hamlin foglalta el a vezető pozíciót. Egy zöld zászló alatti kerékcserénél Gibbs csapata hibázott, így a fiatal pilóta visszaesett. Miután a mezőny nagyrésze visszatért a pályára a bokszutcából, Reddick és Hamlin harcoltak az első helyért, a küzdelemből előbbi jött ki győztesen. Végül azonban nem ő, hanem Christopher Bell tudta megnyerni a szakaszt, miután 5 körrel annak leintése előtt az élre állt.

Viszont a harmadik szakasz elején Hamlin és Reddick vezette fel a mezőnyt, mivel Bell csapata hibázott a kerékcserénél.

Nem sokkal az újraindítás után megint előkerült a sárga zászló, ugyanis Kyle Bush megforgott a mezőnyben.

Néhány körrel később Joey Logano kiesése borzolta fel a kedélyeket. A Penske pilótáját John Hunter Nemechek lökte meg, aminek következtében a 22-es rajtszámú autó a falba csapódott. Nemechek később elismerte, hogy ő hibázott.

Az újrarajt után jött a futam legdrámaibb pillanata: Hamlin a vezető helyért csatázott Reddickkel, amikor hibázott, és megforgott.

 

Egy kaotikus újraindítást követően sokáig Martin Truex Jr. autózott az élen, ám ő a legtöbb vetélytársával szemben nem cserélt kerekeket a sárga zászló alatt, így 20 körrel a leintés előtt ki kellett mennie a bokszba. Ezután pedig már senki sem tudta megállítani Bellt, aki magabiztos versenyzéssel szerezte meg a hetedik Cup Series futamgyőzelmét.

A Shriners Children’s 500 teljes végeredményét ezen a linken keresztül lehet megtalálni.