back to top
csütörtök, május 30, 2024

Rosenqvist: El kell engedned a démonjaidat, hogy újra önmagad legyél

Dátum:

Megosztás:

Felix Rosenqvist a borzasztó 2021-es szezonja után ismét gyengén szerepelt St. Pete-ben, így ez a pole hatalmas terhet vesz le a válláról.

- Reklám -

A svéd, aki 2019-ben megnyerte az Év Újonca címet – és megszerezte a pole-t az Indy Road Course-on -, 2020-ban pedig megszerezte első győzelmét a Road Americán, nehéz első szezont élt át az AMSP csapatánál.

- Reklám -

Két futamot kihagyott egy detroiti baleset miatt, és egészen a szezon második harmadáig tartott, amíg megtalálta azokat a beállításokat, amelyek lehetővé tették, hogy elkezdje felvenni a csapattársa, Pato O’Ward tempóját.

Ma a 30 éves svéd kijelentette: „Az egész Arrow McLaren SP csapat és általában a 7-es autó számára nem is lehetett volna jobb időzítés a pole megszerzése.”

- Reklám -

Ez mentálisan jó lökést ad az összes srácnak és lánynak, akik az autón dolgoznak, és azt hiszem, ma mindenki megmutatta, hogy újra összpontosítottunk és visszatértünk.

Kicsit csalódtunk St. Pete-ben és nyilvánvalóan tavaly is, de az, hogy visszajöttünk ide, teljesen koncentráltan, a saját dolgainkat csináltuk, és az autóval a pole pozíciót szereztük meg, igazán elképesztő…

Amikor nem érsz el jó eredményt, mindig vannak kifogások, okok és egyéb dolgok, de ha nem érsz el eredményt, akkor a nap végén ez felemészti az önbizalmadat”mondja Felix Rosenqvist

Úgy érzed, hogy minden hétvégére jól sikerült feltöltődnöd, és minden hétvégére pozitívan mész, de valójában nincs meg az önbizalmad.”

Az ilyen dolgok nagyon fontosak, amikor megtöri az ember a trendet, és azt mondja: ‘Hé, meg tudod csinálni, meg tudjuk csinálni. Az autónk erős. Jó munkát végzünk. Nem kell túlságosan a többiekre koncentrálnunk, csak csináljuk a dolgunkat.’

Egy bizonyos ponton el kell engedned a démonjaidat, és csak be kell pattannod az autóba, hogy jól érezd magad, és azt hiszem, ez ma jó példa volt erre.

Mi kell ahhoz, hogy jó legyél oválon? Íme Rosenqvist receptje!

Elmondása szerint ahhoz, hogy valaki jól teljesítsen az oválokon egy dolog kell: Követnie kell a saját ösztöneit.

Az ilyen pályákon mindig a saját magad legnagyobb ellensége vagy. Mindig vitatkozol magaddal – ki kéne vágnom? Változtassak a beállításokon? Legyen túlkormányzottabb, vagy alulkormányzottabb az autó?

„Ez mindig egy állandó mentális dolog, és azt hiszem, megmutatkozott, hogy jót tett nekem, ha egy kicsit nyugodtabban támadok. Nem gondolkodtam rajta túl sokat.”