szerda, május 31, 2023

Megalázta a Tesla Model S Plaid a Porsche Taycan Turbo S-t – VIDEÓ

Date:

Share:

Amikor a Porsche Taycan Turbo S készítő azt hitték, végre legyőzték a Tesla Model S-t, akkor jött Plaid verzió.

- Advertisement -

A Tesla Model S teljesítménye évek óta páratlan, különösen az egyenes vonalú gyorsulás terén.

- Advertisement -

Ez nagyjából addig tartott, amíg a Porsche ki nem adta a Taycant, az első igazi elektromos sportautót.

A Porsche gyorsan bebizonyította, hogy a Taycan sokkal jobb autó a versenypályán, ez viszont arra kényszerítette a Tesla mérnökeit, hogy visszaüljenek a tervezőasztalhoz.

A Plaid modellnek a hárommotoros konfigurációjával és több mint 1000 lóerejével sok időre volt szüksége ahhoz, hogy csiszolódjon.

A Model S teljesítményváltozatát a németországi Nürburgring versenypálya „zöld poklában” finomhangolták. Ennek eredményeként a Plaid ma már a világ egyik legjobb elektromos sportautója.

A nagyméretű szedán ezt épp most bizonyította a Virginia International Raceway-en, amikor a valaha volt leggyorsabb EV lett, miután a 4,1 mérföldes távot elképesztő 2:50,7 alatt tette meg.

Ez négy és fél másodperccel gyorsabb, mint a rekordtartó Porsche Taycan Turbo S eddigi ideje.

Az Auto Evolution információ szerint azonban a Model S Plaid, amely megdöntötte a rekordot, egy módosított autó volt.

Pontosabban az Unplugged Performance karbon-kerámia első fékkészletével szerelték fel, bár az autó a széria Michelin Pilot Sport 4S gumikkal közlekedett.

Ti mit gondoltok, érvényes a Tesla Model S Plaid új körrekordja?

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.