kedd, április 16, 2024

Roger Penske-t nem zavrja a Forma-1 észak-amerikai terjeszkedése

Dátum:

Megosztás:

Roger Penske-t, az IndyCar tulajdonosát nem zavarja a Forma-1 folyamatos terjeszkedése az észak-amerikai piacon.

- Reklám -

Az IndyCar Series és az Indianapolis Motor Speedway tulajdonosa kijelentette, hogy a Forma-1 terjeszkedése – a legutóbb bejelentett Las Vegas-i Nagydíj bejelentése után – inkább segíteni fogja az IndyCar fejlődését is.

- Reklám -

Úgy tekintek a Forma-1-re, mint egy olyan nemzetközi sorozatra, ami az Indianapolis 500-at jelenti minden országnak, ahová ellátogatnak” – mondta Roger Penske a RACER-nek a Long Beach-i paddockból, az IndyCar egyik koronaékszeréről.

Az amerikai piac nagyszerű lehetőség, különösen a mai világban, ahol a rendezvényeiket tarthatják. De már évek óta itt van a Forma-1, itt van a COTA, és ezek az utcai pályák csak még tovább emelni fogják a szakág színvonalát.

- Reklám -

Szóval úgy gondolom, hogy ez több rajongót fog hozni nekünk. De nekünk is versenyeznünk kell.

Az IndyCarban megvan a sokszínűség. Vannak nagy sebességű oválpályáink; nincs olyan Forma-1-es verseny, ahol 10 mérföldön keresztül 230 mérföld/órás sebességgel kvalifikálnak, mint nálunk Indianapolisban, szóval ez az első szempont.

A Második szempont: vannak utcai pályák, vannak épített pályák, vannak rövid oválok és közepes méretű oválok. Úgy gondolom tehát, hogy az IndyCar sokszínűsége az, ami különleges termékké tesz minket.

Arra törekszünk, hogy nagyobb televíziós csomagot kapjunk, és ez csak jót tesz nekünk. Mert ha van lendület – és ha megnézem a mi tévés számainkat, és az ő tévés számaikat – nagyjából ugyanolyanok a nézettség szempontjából, akkor azt hiszem, ez jó nekünk.

Roger Penske több vasat tart egyszerre a tűzbe
Roger Penske több vasat tart egyszerre a tűzbe Fotó: Penske Entertainment: Chris Owens/IndyCar Media

Roger Penske szerint a konkurencia jót tesz az IndyCar-nak

Ahelyett, hogy az Forma-11 népszerűségének növekedése miatt aggódna, Penske – aki az 1970-es években saját F1-es csapatot működtetett – azt mondja, hogy számára az IndyCar jelenlétének emelése a rajongók körében a legfontosabb prioritás.

Nekünk a saját dolgunkat kell csinálnunk” – mondta. „Mindig is olyan szakmában dolgoztam, ahol van konkurencia; a Forma-1 jó konkurencia, és tanulhatunk tőlük. Az amerikai piac nagy piac, és amit tennünk kell, az az, hogy bárhova megyünk, többet kell nyújtanunk.

Felmerült a kérdés, vajon a Liberty Media, az F1 kereskedelmi jogait birtokló cég ajánlatot tett az IndyCar megvásárlására?

Ez a leghülyébb dolog, amit valaha hallottam” – mondta nevetve Roger Penske. „Nincs annyi pénz, ami még arra is csábítana, hogy eladjam.

Nincs rá szükségem, nem a pénzért csinálom. Imádom a sportot, versenyzési, marketing és technológiai szempontból.