csütörtök, június 30, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapIMSABourdais mindent beleadott a Long Beach-i győzelem érdekében

Bourdais mindent beleadott a Long Beach-i győzelem érdekében

- Hirdetés -

Sebastien Bourdais óriási felzárkózását egy Porsche-val történő korai baleset készített elő, melynek a végén a Cadillac 01-es autója nyert.

Sebastien Bourdais azt hitte, hogy a győzelmi esélyei elszálltak, amikor több mint 20 másodpercet veszített a visszafordítóban a szombati Long Beach Nagydíj első szakaszában.

- Hirdetés -

A 01-es Cadillac Racing végül fölényes győzelmet aratott, de ha azt nézzük, honnan jöttek vissza, nem volt olyan egyszerű ez a verseny.

Kicsit megnehezítettük a saját dolgunkat. Ez egy csodálatos hétvége volt a 01 Cadillac Ganassi számára. Egyszerűen varázslatos volt az autó a kvalifikáción” – mondta Bourdais a futam után.

- Hirdetés -

Úgy tűnt, mindent kézben tartunk. Jól rajtoltam, Alex pedig követett minket, és elhúztunk, és a fogyasztásunk is jó volt. Aztán jöttek a lekörözések…

Egyszerűen túlságosan belülre kerültem, és valamilyen oknál fogva nem tudtam befordulni. Egyáltalán nem tapadt be az autó eleje. Kicsit megsérült az első splitter, de nem volt vészes.

A stratégám azt mondta, hogy 20 másodperces hátrányban vagyunk, és azon a ponton nem adtam magamnak egy szemernyi esélyt sem, hogy behozzam ezt a lemaradást, és aztán előzni tudjak.

Az autó viszont fantasztikus volt. Szuper agresszív tudtam lenni a forgalomban, mert az autó annyira jó volt. Onnantól kezdve mindenki látta, mi történt.

Bourdais a Cadillac tempójának tulajdonította, hogy vissza tudta venni a vezetést, és végül megszerezte első győzelmét a csapattal.

Csodálatos autó kell hozzá, és egy olyan autó, amelyiknek megvan a tempója, és elég önbizalmat ad ahhoz, hogy képes legyél nyomni, és ennyire a határon menni” – mondta.

Mindent beleadtam. Nem hiszem, hogy sokat lélegeztem az incidens utáni 30 körben.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss