back to top
vasárnap, június 23, 2024

Bourdais mindent beleadott a Long Beach-i győzelem érdekében

Dátum:

Megosztás:

Sebastien Bourdais óriási felzárkózását egy Porsche-val történő korai baleset készített elő, melynek a végén a Cadillac 01-es autója nyert.

- Reklám -

Sebastien Bourdais azt hitte, hogy a győzelmi esélyei elszálltak, amikor több mint 20 másodpercet veszített a visszafordítóban a szombati Long Beach Nagydíj első szakaszában.

- Reklám -

A 01-es Cadillac Racing végül fölényes győzelmet aratott, de ha azt nézzük, honnan jöttek vissza, nem volt olyan egyszerű ez a verseny.

Kicsit megnehezítettük a saját dolgunkat. Ez egy csodálatos hétvége volt a 01 Cadillac Ganassi számára. Egyszerűen varázslatos volt az autó a kvalifikáción” – mondta Bourdais a futam után.

- Reklám -

Úgy tűnt, mindent kézben tartunk. Jól rajtoltam, Alex pedig követett minket, és elhúztunk, és a fogyasztásunk is jó volt. Aztán jöttek a lekörözések…

Egyszerűen túlságosan belülre kerültem, és valamilyen oknál fogva nem tudtam befordulni. Egyáltalán nem tapadt be az autó eleje. Kicsit megsérült az első splitter, de nem volt vészes.

A stratégám azt mondta, hogy 20 másodperces hátrányban vagyunk, és azon a ponton nem adtam magamnak egy szemernyi esélyt sem, hogy behozzam ezt a lemaradást, és aztán előzni tudjak.

Az autó viszont fantasztikus volt. Szuper agresszív tudtam lenni a forgalomban, mert az autó annyira jó volt. Onnantól kezdve mindenki látta, mi történt.

Bourdais a Cadillac tempójának tulajdonította, hogy vissza tudta venni a vezetést, és végül megszerezte első győzelmét a csapattal.

Csodálatos autó kell hozzá, és egy olyan autó, amelyiknek megvan a tempója, és elég önbizalmat ad ahhoz, hogy képes legyél nyomni, és ennyire a határon menni” – mondta.

Mindent beleadtam. Nem hiszem, hogy sokat lélegeztem az incidens utáni 30 körben.