vasárnap, június 4, 2023

Red Bullos szerződése ellenére továbbra is aktívan csábítják máshova Ricciardót

Date:

Share:

Úgy tűnik Daniel Ricciardo a Red Bull tartalékversenyzője lesz 2023-ban, azonban Pato O’Ward továbbra is az IndyCar-ba csábítja őt.

- Advertisement -

Ricciardo korábban már többször is elmondta, hogy jelenleg a Forma-1-re koncentrál, ráadásul az oválok miatt az IndyCar valószínűleg soha nem lesz opció nála

- Advertisement -

Pato O’Ward aki a McLaren F1-es csapatával tesztel Abu-Dzabiban a versenyhétvége első szabadedzésén, elég sok időt töltött az ausztrállal, és Lando Norris-szal a hétvégén.

Úgy véli, hogy Ricciardo tökéletesen be tudna illeszkedni az IndyCar-ba jelenlegi véleménye ellenére.

Láttam a neten, hogy nem akar oválokon versenyezni, amit tiszteletben tartok” – mondta a mexikói. „De szerintem Danielnek tetszene. Tényleg úgy gondolom, hogy jól beilleszkedne.

Az autó nagyon más. Ezt elmondhatom. Az F1 és az IndyCar nagyon különbözik egymástól. De szerintem imádná. Szereti Amerikát is, szóval tökéletesen illene hozzá.

F1-es versenyzők győzködik Ricciardót

O’Ward egy eléggé új példát hozott fel Daniel Ricciardo számára, aki nem más, mint Romain Grosjean.

Úgy érzem, mindenki ódzkodik az ováloktól, mielőtt kipróbálja őket. Például Romain (Grosjean) is így volt vele. Kezdetben nem igazán akarta csinálni, aztán valahogy kipróbálta magát egyen, és azt mondta, hogy ez király” – magyarázza O’Ward.

Elismerem, hogy nagyon fáj, ha balesetet szenvedsz, de ha egy F1-es autóval 300 felett a falnak csapódsz, az is nagyon fáj, és nem hiszem, hogy a következmények sokkal kisebbek lennének, mint egy oválon.

Ricciardo-nak 2023-ban nem sok szabadideje lesz a Red Bull tartalékversenyzőjeként, de ha esetleg az energiaitalos márka szeretne az Egyesült Államok felé terjeszkedni, akkor arra tökéletes alany lenne az ausztrál.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.