back to top
csütörtök, május 30, 2024

Poroltak a versenyzők Laguna Secában, Johnson autót tört

Dátum:

Megosztás:

Josef Newgarden volt a leggyorsabb a laguna secai IndyCar szezonzáró első edzésén, de ő, valamint szinte mindenki lecsúszott legalább egyszer a pályáról.

- Reklám -

A vasárnapi NTT IndyCar sorozat szezonzárója a WeatherTech Raceway Laguna Seca versenypályán a magas gumikopásról, az alacsony tapadásról, a szorgos kezekről és a gázpedál finom adagolásáról lesz híres.

- Reklám -

A bajnoki címért küzdő versenyzők a 75 perces tréning első fél órájában nem nagyon merészkedtek ki a pályára, és spóroltak az abroncsokkal.

Elsőként a bajnoki éllovas Will Power jött ki, és egyből le is csúszott a dugóhózóban. Power végül a 7. helyen zárt. A nap folyamán még rengeteg pilóta hagyta el a pályát. A legnépszerűbb „porolási pont” a 2-es, a 3-as, valamint a 4-es kanyar kijárata volt.

- Reklám -

Bár a Penskék soha nem voltak kiemelkedően jók Laguna Secában, mégis Josef Newgarden bizonyult a leggyorsabbnak. A kétszeres bajnok 1.11,4103 perces idővel nyerte meg az első edzést – mégsem volt elégedett.

Nem tűnt jónak” – mondta Newgarden a gumikopásról. „A piros gumikeverék más, mint tavaly. A Firestone azt mondta nekünk, hogy valószínűleg nagyobb lesz a degradáció, és úgy tűnik, ez így is van. Nehéz megmondani az edzések alapján, de a kopás tényleg magasnak tűnik.

„Laguna Seca a gumikopásról fog szólni”

Scott Dixon, akinek a tempója a piros gumikon való etapja végére körülbelül 4 másodpercet esett vissza, még nyíltabban fogalmazott.

Szerintem ez így nagyon rossz, hasonlóan Detroithoz” – mondta Dixon a romlásról. „Egész jól kezdtem a gyorsköröm, de aztán kijött elém valaki. Emiatt visszalassítottam, de a második körömre már annyira tönkrementek a hátsó gumik, hogy esélytelen volt jó kört futni.

Ez a futam a gumikopásról fog szólni.

Az egyetlen igazán komoly következményekkel járó incidens szűk fél órával a vége előtt történt, amikor Jimmie Johnson a 6-os kanyarban lecsúszott és a gumifalba csapódott.

Az Andretti Autosport számára biztatóan indult a hétvége, hiszen Colton Herta a második leggyorsabbként fejezte be az edzést – bár 0,4 másodperccel Newgarden mögött -, közvetlenül mögötte pedig Romain Grosjean és Alexander Rossi kövfetkezett.

A bajnoki ötös közül, Marcus Ericsson volt a 10. leggyorsabb, egyel megelőzve Scott McLaughlint. Dixon a már leírt okok miatt csak a 17. lett.

Folytatás szombaton, magyar idő szerint 19:15-kor a második szabadedzéssel.

Végeredmény