szerda, április 17, 2024

A Red Bull és a McLaren mérnökét igazolta le az IndyCar csapat

Dátum:

Megosztás:

A Rahal Letterman Lanigan Racing bejelentette, hogy Stefano Sordo, a McLaren F1 jelenlegi teljesítményért felelős igazgatója lesz az új technikai igazgatójuk.

- Reklám -

Sordo, aki több mint 20 éves mérnöki tapasztalattal rendelkezik a Forma-1-ben, október 1-jén csatlakozik a Bobby Rahal, David Letterman és Mike Lanigan által közösen tulajdonolt csapathoz.

- Reklám -

Sordo az elmúlt hat szezont a McLaren Racing F1-nél töltötte a járműteljesítményért felelős részleg vezetőjeként és igazgatójaként, ezt megelőzően pedig 10 szezont töltött a Red Bull Racingnél ahol az aero részlegen volt vezető.

Ezt megelőzően Sordo versenymérnökként dolgozott az RBR-nél, az akkori Scuderia Toro Rossónál, a Jaguar Racingnél és az Arrowsnál.

- Reklám -

Az RLL mai közleménye szerint Sordo mostantól „egy többszintű mérnöki struktúrát fog felügyelni a csapat új központjában, az Indiana állambeli Zionsville-ben, amely különböző területekre helyezi a hangsúlyt, és megalapozza a csapat céljainak elérését„.

Sordo az IndyCart „egy nagyon nagy kihívást jelentő és nagyon kompetitív versenysorozat„-nak nevezte, ahol szerinte „minden versenyzőnek minden alkalommal, amikor részt vesz egy versenyen, esélye lehet a győzelemre, feltéve, hogy az autó rendben fel van készítve.

Az az izgalmas ebben az új szerepkörben számomra az, hogy kihívás elé állíthatom magamat, és megtaláljam annak a módját, hogy az F1-ben megszerzett tapasztalataimmal élcsapattá tegyem az RLL-t” – mondta Sordo.

Ez az egyértelmű kihívás és cél, amit kitűztem magam elé, és már alig várom, hogy elkezdhessem.

Bobby Rahal megjegyezte: „Nagyon örülök, hogy Stefano technikai igazgatóként csatlakozik a csapathoz. Nagy tiszteletnek örvend az iparágban, és a múltja magáért beszél.

Biztos vagyok benne, hogy Stefano olyan perspektívát fog hozni a csapatba, amely emelni fogja a versenyzőink teljesítményét, és jól fog együttműködni a meglévő mérnöki stábunkkal.

Pikantéria lehet, hogy pont Rahalék ajánlották fel Sebastian Vettelnek az IndyCaros teszt lehetőségét, így az is megeshet, hogy hamarosan újra együtt dolgozhat Sordo és a négyszeres Forma-1-es világbajnok.