hétfő, március 4, 2024

A Ganassinál elvárják, hogy Palou segítse Dixont és Ericssont

Dátum:

Megosztás:

Álex Palou jelenleg egy per közepén áll saját csapatával, mégis elvárják tőle, hogy adott esetben segítse csapattársait a szezonzárón.

- Reklám -

Portlandben egy lenyűgöző kvalifikációs körrel Palou az ötödik helyet szerezte meg, és ő volt az egyetlen Ganassi-pilóta az első 15-ben.

- Reklám -

Ekkor úgy tűnt visszajöhet a bajnoki címért folytatott versenybe, de a futama nem sikerült jól, hiszen az autójával valami technikai probléma adódott. Végül 12. lett.

Dixon ezzel szemben a 16. helyről a harmadik helyre küzdötte fel magát, ami azt jelenti, hogy az IndyCar szezonzárójára úgy érkezik, mint a Ganassi legnagyobb reménysége – már ami a bajnoki címet illeti.

- Reklám -

Bár a csapattársaktól általában elvárható, hogy ilyen körülmények között szárnysegédként működjenek, Palou megállapodást írt alá arról, hogy jövőre a McLarenhez csatlakozik – ez az ügy jelenleg az ügyvédek kezében van.

A Motorsport.com kérdésére, hogy Dixon (vagy Ericsson) számíthat-e Palou segítségére Mike Hull, a Ganassi ügyvezető igazgatója így válaszolt: „Nem tudom, hogy mi a hozzállása. De ő egy jó csapattárs. Mindig is jó csapattárs volt, a Chip Ganassi Racingnél eltöltött ideje alatt. Az elvárásom az, hogy vasárnap is így versenyezzen.

Szerintem bárhol is versenyez, akár velünk, akár mással… De erről nem beszélhetek. Lényegében csak annyit mondanék, hogy az Alexszel (Palou) szerzett tapasztalataink az elmúlt években fantasztikusak voltak.

Személy szerint nagyon tisztelem a versenyzői tehetséget. Sok embertől, aki ellen versenyezni fog, vagy aki ellen a következő versenyen fog versenyezni, a képességei miatt különbözteti meg magát. Ez nagyon, nagyon különleges.

„Ráadásul támogatja és segíti a csapattársait. Nem hiszem, hogy máshogy lesz vasárnap.”