vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIMSAAmerikai bázist is létrehoz az AF Corse

Amerikai bázist is létrehoz az AF Corse

- Hirdetés -

Egyre inkább beépül az amerikai autósportos életbe az AF Corse. Ennek pedig a következő lépése egy ottani bázis létrehozása volt.

Az AF Corse alapvetően egy európai, azon belül is olasz székhelyű sportautó-istálló. A csapat mostanra olyannyira kinőtte magát, hogy mintegy 90 Ferrarit versenyeztet a világ különböző GT-bajnokságaiban. Ezen autók sikerei közül kiemelkedik a többszörös WEC-kategóriagyőztes csapat. Az előbb emlegetett, folyamatosan növekvő igények miatt aztán az AF Corse előbb Silverstone-ban hozott létre egy második központot. Most egy ugyanilyen lépésre készül az Egyesült Államokban, egészen pontosan Miamiban.

- Hirdetés -

Imádjuk az amerikai versenyzés világát, így most egy újabb feladat áll előttünk, hiszen az amerikai piac borzalmasan fontos a Ferrari számára” – szögezi le a csapatf főnöke, Amato Ferrari. “Az AF Corse amerikai bázisa Miamiban, a The Concours Clubban lesz. Kicsi, de jó kis gyár ez, és ez lesz a kiindulópontja minden egyes Ferrarinak a partnereink felé.

Feladat lesz bőven az AF Corse számára. “Egyelőre a megerősített projektünk a GT World Challenge Jean-Claude Saadával és Conrad Grünewalddal, emellett pedig ott leszünk az IMSA összes hosszú versenyén (Endurance Cup – a szerk.) a Cetilar Racinggel, Simon Mann és Toni Vilander autójával. Ez kezdésnek elég jó. Aztán jövőre jó lenne teljes IMSA-szezont futni az új 296-ossal, amivel nagyon hosszú idő után leváltjuk a 488-ast. Ez is tehát a feladatunk, hogy felépítsünk erre egy csapatot, megfelelő szakemberekkel. Reméljük, sikerül ezt megvalósítani.

- Hirdetés -

Az istálló 2006 óta működik gyári Ferrari-támogatással. 2012 óta például övék a Ferrari WEC-csapata a GTE Pro kategóriában. Zajlik egyébként a munka Európában is, hiszen a Ferrari fejleszti már az új, Hypercar-korszak szerint épülő autóját. Ez egyébként hivatalosan Ferrari – AF Corse néven fut majd.

- Advertisement -

Friss